Ayvalık-cunda'da Müzik Günleri

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Cunda (Alibey) Adası'nda bu yıl ilk kez düzenlenen, 'Cunda Müzik Günleri' coşkuyla başladı.

Ayvalık-cunda'da Müzik Günleri
İlk gününde TRT Sanatçısı Melda Duygulu'nun sahne aldığı gecede, adaya ait pazaryerini dolduran yüzlerce yerli ve yabancı turistlerle, vatandaşlar coşkulu saatler yaşadı. Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl Cunda Adası'nda ilk kez organize edilen müzik günleri etkinliklerine İzmir'in Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri Serdar Demirezer ve Kenan Cankat, Cunda (Alibey) Adasını Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
TRT Halk Müziği Sanatçısı Melda Duygulu, yaklaşık iki saat süren konserinde halk müziğinin seçkin eserlerinden derlediği repertuarıyla konseri izlemeye gelen ve Pazaryeri alanını dolduranları coşturdu. Cunda Müzik Günleri etkinliğine zarif eşi Dilek Türközen ile katılan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Ayvalık Kültür ve Sanatın beşiği ise sanata verdiğimiz önemi Ayvalık'ın sadece merkezinde değil, her yanına serpiştirmemiz gerektiğine inanarak, ülke genelinde her dört kişiden iki kişinin tanıdığı ve bildiği Cunda adasında da bu tip etkinliklerin düzenlenmesi gerekiyordu. Bu gece ilkini gerçekleştirdiğimiz Cunda Müzik Günleri etkinliklerimizi gelenekselleştirmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.
Konser süresince sahnede adeta devleşen TRT Halk Müziği Sanatçısı Melda Duygulu'da, Ayvalık'ın en popüler bölgesi olan Cunda'da, Cundalılarla birlikte olmaktan son derece mutlu oldum. Gerçekten Ayvalık'ta yaşamak, Ayvalık'ı ziyaret etmek bir ayrıcalıkmış" dedi.
Ayvalık'a bağlı Cunda Adasında ilk kez organize edilen Cunda Müzik Günleri, Serkan Çağrı ve Rumeli Band, Ece Göksu Quintet Konuk Sanatçı İmer Demirer konserleriyle üç gün süreceği kaydedildi.