ANKİSAD Ostim'de temsilcilik açtı

Ankaralı İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD), girişimcilerle temasını artırmak adına Ostim'de temsilcilik açtı. Temsilciliğin açılışına çok s

Ankaralı İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD), girişimcilerle temasını artırmak adına Ostim'de temsilcilik açtı. Temsilciliğin açılışına çok sayıda işadamı katıldı.

Programın açılış konuşması yapan ANKİSAD Genel Başkanı Harun Akca, "Bölgesinde güçlü ve lider Türkiye'nin başkenti Ankara'da sanayi ve ticaretin önemli bir merkezi olan Ostim'de girişimcilerle işbirliğimizi artırıcı, daha fazla iletişimi sağlayacak bu açılışımızın hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 2007 yılında başlayan ve hala Avrupa'nın birçok ülkesinde hissedilen krize değinen Akca, "Bu büyük krize karşılık ülkemizde güzel gelişmeler gözlenmektedir. Türkiye yüzde 11,3'lük ekonomi büyümesiyle Çin'in hemen arkasında yer almaktadır. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası en çok kazandıran 11. ülke konumundadır. Vizesiz gidilebilen ülkelerin sayısı her geçen gün artmaktadır." ifadelerini kullandı.

"KOBİLERİN ÜLKE EKONOMİSİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ TARTIŞILMAZ"

Üretimde kendine yeten ve üretim fazlası veren bir ülke olarak, ülke içerisinde yeterli oranda alıcı bulunamayacağından ihracata yönelmek gerektiğini dile getiren ANKİSAD Başkanı, "Alternatif müşteriler oluşturmalıyız. KOBİ'lerin ülke ekonomisindeki yeri ve önemi tartışılmaz. KOBİ'ler üretim, istihdam ve ihracat omurgasını oluştururlar. Küçük ve orta ölçekli firmaların başarısı ülke ekonomisine olumlu yansımaktadır. Dernek olarak öncelikli hedefimizi ihracatın geniş tabana yayılması için, daha fazla işadamımızın ihracatçı olmasını sağlamak. Kobilerin ayakta kalabilmesi için bu durum bir zorunluluktur. Yeni fikrileri ortaya koymak, birlik ve dayanışma gayreti içerisindeyiz." diye konuştu.

Ostim Sektörel kümelenme projelerine işadamlarını yönlendireceklerini belirten Harun Akca, Fatih Üniversitesi işbirliğiyle seminerler verileceğini söyledi. Gazi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile mesleki eğitim konusunda salon kullanımı ve akademik destek çerçevesinde işbirliği yapacaklarını belirten Akca, önemli projelere imza atılacağının da altını çizdi.

Yenimahalle Kaymakamı Kenan Çifçi ise "Hayattan aldığınız zevk, başkalarını mutlu ettiğiniz ölçüdedir. Siz hem para kazanıyorsunuz, hem üretip insanlara satarak onları mutlu ediyorsunuz, hem de onların gülen yüzünü görünce daha çok mutlu oluyorsunuz. İnşallah birlikte güzel işler yapacağınıza inanıyorum. Temsilciliğinizin herkese hayırlı olmasını diliyorum." temennisinde bulundu.