Ankara'da referandum afişi kargaşası

Ankara'da dün bilboardlara yapıştırılan "Referandumuna evet" yazılı afişler, kafa karıştırdı. Kim tarafından konulduğu bilinmeyen ve 'Sabancı Düşünce

Ankara'da dün bilboardlara yapıştırılan "Referandumuna evet" yazılı afişler, kafa karıştırdı. Kim tarafından konulduğu bilinmeyen ve 'Sabancı Düşünce Kuruluşu' imzalı 25 civarındaki afişler hemen kaldırıldı.

Eskişehir Yolu üzerinde belli bir noktada bulunan bilboardlara asılan afişlerde, 'Milli birliğe, kardeşliğe, referanduma evet' sloganı yer aldı. Ayrıca, afişlerin üzerine kamuoyunun yakından tanıdığı simalarının fotoğraflarının konulmuş olması dikkat çekti. Sinan Çetin, Yılmaz Erdoğan, Necati Şaşmaz, Kenan İmirzalıoğlu, Hülya Avşar, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Rojin, Ferit Şahenk, Abdülkadir Konukoğlu, İhsan Kalkavan, Fethullah Gülen, Mümtazer Türköne, Aydın Boysan ve şimdi hayatta olmayan Sakıp Sabancı ile Turgut Özal bunlar arasında yer aldı.

Ankara'da bilboard hizmetini veren Kentvizyon firmasının yetkilileri afişlere hemen müdahale ederek toplattıklarını açıkladılar. Yetkililer; "Kimliği belirlenemeyen kişilerce korsan olarak asılmış. Fotoğraflarını çekerek noter aracılığıyla tespit ettik. Daha sonra da savcılığa suç duyurusunda bulunduk." dediler.

'Sabancı Düşünce Kuruluşu' adlı bir oluşumun olmadığı öğrenilirken, Sabancı Holding Kurumsal İletişim Müdürü İrem Poyraz, afişlerin kendileriyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Poyraz, şu bilgiyi verdi: "Çeşitli medya kuruluşlarından tarafımıza telefonla yöneltilen sorular nedeniyle sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Ankara'nın bazı bölgelerinde 'Milli birliğe, kardeşliğe, referanduma evet' ibaresiyle ve 'Sabancı Düşünce Kuruluşu' adıyla yer alan bilboardların Sabancı Topluluğu şirket ve kurumlarıyla hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Bu konuda yanlış bir haber çıkmaması için sizleri bilgilendirme gereği duyduk."

FETHULLAH GÜLEN: YAPILAN ÇALIŞMADAN HABERİM YOK

Sözkonusu afişlerde isminin yer almasından dolayı konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Fethullah Gülen, ilan afişleriyle düşüncelerini ifade etmenin üslubu olmadığını belirterek şunları söyledi; "Referanduma 'evet' demek başka bir hadise, ilan afişleri ile 'evet kampanyası' düzenlemek başka bir hadisedir. Üslübum gereği ilan afişleriyle düşüncelerimi ifade etmeyi uygun bulmam. Yapılan bu çalışmadan da haberim yok."