AK Parti'den referandum kitapcığı

AK Parti, 12 Eylül tarihinde Anayasa değişikliği konusunda yapılacak referandum ile ilgili 'Anayasa Değişiklik Paketi ile İlgili Sorular ve Cevaplar' isimli kitapçık hazırladı.

AK Parti, 12 Eylül tarihinde Anayasa değişikliği konusunda yapılacak referandum ile ilgili "Anayasa Değişiklik Paketi ile İlgili Sorular ve Cevaplar" isimli kitapçık hazırladı. 99 sayfadan oluşan kitapçık, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sunuş yazısıyla başlıyor. Erdoğan, yazısında bugün var olan birçok ekonomik, siyasal, hukuki ve sosyal sorunun temelinde demokratik, kapsayıcı ve kuşatıcı bir anayasaya sahip olunmamasını gösteriyor.

1982 Anayasası'nın Türkiye'ye dar geldiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, bu Anayasanın değişmesi, demokratik bir yapıya kavuşturulmasını ve antidemokratik unsurlardan arındırılması gerektiğini anlatıyor.

Statükocu zihniyetin değişime direnen, değişim ve gelişim sürecinin önünü kesmeye çalışan tavırlarına boyun eğmediklerini kaydeden Erdoğan, şu ifadeleri kullanıyor: "Şimdi artık söz sahibinde. Şimdi artık yetki gerçek sahibinde. Şimdi mühür aziz milletimizde. Aziz milletimiz son sözü söyleyecek, son sözü verecek. 12 Eylül'ün 30. yıl dönümünde 30 yıl aradan sonra yine bir 12 Eylül gününde inanıyorum ki halkımız 1982 Anayasası üzerindeki en kapsamlı ve en demokratik değişimi gerçekleştirecek, Türkiye için yeni bir çağın kapılarını aralayacaktır."

"Anayasa Değişiklik Paketi ile İlgili Sorular ve Cevaplar" kitapçığı; giriş, bireysel hak ve özgürlükler, yargı, çalışma hayatı ve ekonomi bölümlerinden oluşuyor.

Kitapçıkta, gazete kupürlerinden, fotoğraflardan ve çeşitli görsellerden de yararlanılarak Anayasa değişikliği konusundaki sorulara yanıtlar veriliyor.

Anayasa değişikliğinin getireceği faydaların anlatıldığı kitapçıkta değişikliklerin içeriği konusunda bilgilendirmeler yapılıyor.

Kitapçığın son bölümünde ise referandumda "evet" demek için 40 neden sıralanıyor.


CNN Türk