7. Ulusal Pdr Öğrenci Kongresi Başladı

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen 7. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi başladı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde açılış töreniyle başlayan kongreye 48 üniversiteden 850 öğrenci ve 40 öğretim üyesi katıldı. Türkiye'nin sosyoekonomik olarak çok büyük değişimler yaşadığının altını çizen ve bu değişimden en çok etkilenen kesimin çocuklar ve gençler olduğunu vurgulayan OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, sınav merkezli sistemin öğrencileri olumsuz etkilediğini, sağlıklı nesillerin yetişmesi için PDR öğrencilerine büyük görev düştüğünü belirtti.
OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, insanların var oldukları günden bu yana merak ettikleri şeylerin cevaplarını bulmak için çalıştıklarını belirterek, "Birçok sorunu çözmeyi başarsak ta insanı tanımayı başarmak kolay olmuyor. Hızlı bir trene binen insanlar etraflarındaki güzellikleri görmeden hedefe ulaşmak isterler. Günümüzde de insanlar mesleki hedeflere ulaşmak adına sevdikleri insanları unutuyorlar. Onları ancak kaybetme aşamasında hatırlıyorlar. Bu kadar akıllı varlıklar olmamıza
rağmen bu hataya çoğumuz düşüyoruz. Tabii ki hedeflere ulaşmak için çalışacağız. Ama bunu yaparken kendimizi unutmayacağız. İnsan kalmayı unuttuğumuz takdirde hiçbir hedef bizi mutlu edemez. Sizlere düşen görev, tek bir ferdin sorununa eğilmek değil, varoluşunun farkında olmayan bir topluma farkındalık kazandırmaktır. Bunu başaracağınıza inancım tamdır" dedi.