2010 Ehliyet Sınav Sonuçları

Ehliyet sınav sonuçları bir hafta içinde açıklanacak. MEB 'den edinilen bilgiye göre ehliyet sınav sonuçları bir hafta içerisinde açıklanacak. Binlerce sürücü adayının heyecanla beklediği ehliyet ınav sonuçlarından geçerlilik notunu alanlar direksiyon sınavına girecekler.MTSK Ehliyet Sınav Sonuçları için tıklayınız.

2010 Ehliyet Sınav Sonuçları
2010 Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı 3 Temmuz Sonuç öğrenmek için tıklayın
Ehliyet sınav sonuçları bir hafta içinde açıklanacak. MEB 'den edinilen bilgiye göre ehliyet sınav sonuçları bir hafta içerisinde açıklanacak. Binlerce sürücü adayının heyecanla beklediği ehliyet ınav sonuçlarından geçerlilik notunu alanlar direksiyon sınavına girecekler.

3 Temmuz’da yapılan ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Edinilen bilgiye göre 3 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Ehliyet sınavının sonuçları 16 Temmuz -20 Temmuz tarihleri arasında açıklanacak. Ehliyet Sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren sitemizde yer alacaktır ve TC. Kimlik no ile Ehliyet sınav sonuçları öğrenilebilecektir.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN


3 Temmuz 2010 tarihinde binlerce sürücü adayı ehliyet sınavına girmişti. Ehliyet sınav sonucunu öğrenmek isten sürücü adayları ve ehliyet derecesini yükseltmek isteyen binlerce sürücü ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı günü heyecanla bekliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları açıklandığı anda sitemizde yer alacaktır. Ehliyet sınavından geçerlilik notunu alan kişiler ise sonuçların açıklanmasından 1 veya 2 hafta sonra direksiyon sınavına girecek. Direksiyon sınavı sonuçları ise aynı gün açıklanacaktır.


SÜRÜCÜ BELGESİ ALACAKLARDA AŞAĞIDAKİ ŞARTLAR ARANIR:
YAŞ ŞARTI

1) A1,A2,F ve H sınıfı ehliyet alacakların 17
2) B ve G sınıfı ehliyet alacak olanların 18,
3) C, D ve E sınıfı ehliyet alacak olanların 22 (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren meslek yüksek okullarını bitirenlerde bu şart aranmaz), Mezun olma şartı ise 01/07/2011 tarihine kadar en az ilkokul ,bu tarihten sonra ise ilköğretim mezunu olma zorunluluğu vardır.

SAĞLIK ŞARTI
Sürücü belgesi alacakların, resmi ve özel sağlık kuruluşlarında yönetmelikte belirtilen esaslara göre Sürücü Olur raporu almaları gerekir. Verilen sağlık raporlarının eksik veya gerçeğe uygun olmamasının tesbiti halinde, sorumlular hakkında Türk Ceza Kanununa göre işlem yapılmakla birlikte, bu tabiplerin daha sonra verecekleri raporlar da geçersiz sayılır. Sürücü olur raporu alamayan sürücü adayları,kayıt defterinde bilgileri geçildiği tarihten itibaren Türkiye'deki diğer sağlık kuruluşlarından da sürücü olur raporu alamaz.

EĞİTİM VE SINAV ŞARTI

Sürücü kursuna katılmış ve yapılan sınavları da başararak sertifika almış olmaları.
Sürücü kursu sınavları Teorik Sınav ve Direksiyon Sınavı olmak üzere 2 aşamalıdır.Teorik sınav,EĞİTEK tarafından yapılan merkezi sistem bir sınavdır.Sınav tarihleri sene başında belli olur ve 2 ayda 1 teorik sınav yapılır.Sonuçlar da yine EĞİTEK tarafından değerlendirilir. Teorik sınav'da sürücü adayları 3 dersten sorumludurlar Trafik ve Çevre Bilgisi, Motor Bilgisi ve Araç Tekniği (H sınıfı adaylar motor dersinden muaftır) İlkyardım bilgisi. Daha önceden ehliyeti olanlar ise önceki ehliyet sınıflarına göre sınava tabi tutulurlar. Sınavda başarılı olabilmek için 3 ders için de ayrı ayrı 100 üzerinden 70 puan almak şartı vardır.

HÜKÜMLÜ OLMAMA ŞARTI

765 sayılı Türk Ceza Kanunu nun 403 ve 404. maddeleri
1918 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun un 29 uncu maddesi
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun un 12 nci maddesinin 2.ve takip eden fıkraları
4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu nun 6 ncı maddesi
5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun 4 maddesinin 7 fıkrası
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 188 190 ve 191.maddeleri

DÜNYANIN İLK EHLİYET SAHİBİ

Dünyadaki ilk sürücü belgesinin sahibi günümüz otomobillerinin muciti olarak görülen, Karl Benz'dir. İcat etmiş olduğu Motorwagen'in çıkarttığı gürültü ve rahatsızlık yüzünden Mannheim vatandaşları Benz'den şikayetçi olmuş bunun üzerine Benz, yetkili kurumlardan kamu alanlarında arabasını kullanabilmesine olanak tanıyan bir izin belgesi almıştır.
Taşıt kullanılabilmesi için sürücü belgesini zorunlu kılan ilk ülke Prusya'dır - 29 Eylül 1903.
Motorlu taşıtların ehliyet (sürücü belgesi) sahibi olmayan kişiler tarafından karayolunda sürülmesi kanunen yasaktır. Taşıtlar ancak, bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.Uluslararası sürücü belgesi Türkiye Turing Kurumu tarafından verilmektedir.