Trabzon'da Şiddetli Yağışın Ardından

Trabzon'un Of ilçesi ve Çaykara Vadisi'nde dün akşam ve gece etkili olan sağanak yağış maddi hasara neden oldu.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Of Kaymakamı Tuncay Sonel dün akşam saat 19.00'dan sonra ilçede ve Çaykara Vadisi'nde şiddetini arttıran yağmur dolayısıyla Sulaklı Deresi'nde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Of-Çaykara karayolunu ulaşıma kapattıklarını ve gece saat 00.30'dan itibaren de ulaşıma açtıklarını söyledi. Yolun ulaşıma kapalı olması nedeniyle mağdur olan vatandaşları Ulusoy Lisesi pansiyonunda misafir ettiklerini kaydeden Sonel "Of'a bağlı İkidere köyünde bir ev heyelan tehlikesine nedeniyle boşaltılırken, evde kalan 4 kişilik aileyi de Of Devlet Hastanesi'nde misafir ettik. Can kaybı ve yaralımız yok. İlçemize bağlı Dumlusu, Yemişalan, Çukurova, Pınaraltı, Uluağaç ve Sefaköy köylerinin yolları sel ve heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapanırken, yol açma çalışmaları sürüyor" dedi.
Kaymakam Tuncay Sonel, sel ve heyelanlarla mücadele çalışmalarında bölgedeki HES inşaatlarının iş makinelerinden de yararlandıklarını ifade ederken, Karayolları, Acil Afet İşleri ve Özel İdare ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkür etti.
Öte yandan Ballıca beldesinde dere yatağındaki evini sel ve heyelan tehlikesine karşı boşaltan Hızır Kurt isimli vatandaş 5 kişilik ailesi ile akrabalarına ve komşularına sığınırken, şiddetli yağmur nedeniyle çok korktuklarını söyledi. Hızır Kurt "55 yaşındayım, hayatımda ilk defa böyle bir yağmurla karşılaşıyorum. Öyle bir yağmur yağdı ki göz gözü görmüyordu. Eğer bu yağmur biraz daha sürseydi büyük afet olurdu. Selde 15-20 tane tavuğum telef oldu ancak büyük baş hayvanlarımı kurtarmayı başardım" dedi.