Sivil Uzman'a alçak saldırı

Eşi ve kızını önceki gün memleketine gönderen Uzman Çavuş Yasin Ak, Yüksekova kent merkezinde sivil kıyafetle yürürken uğradığı hain saldırıda şehit oldu. Cenazesi memleketi Osmaniye'ye gönderilen Ak'ın ailesi fenalık geçirdi. Şehit eşi, teröre lanet yağdırdı


Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde konuşlu 21'inci Jandarma Sınır Tugayı'nda görevli, evli ve 1 çocuk babası 33 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Ak, dün sabah kent merkezinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düştü. Sabah sivil kıyafetle, görevine gitmek üzere evinden çıkan Uzman Çavuş Yasin Ak, kentin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi'nde bir otelin önünde arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kişinin başına açtığı ateş sonucu ağır yaralandı. Ak, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Şehit Uzman Çavuş Yasin Ak'ın cenazesi, bu hastanede yapılan otopsi ardından görev yaptığı 21'inci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'na getirildi. Burada düzenlenen askeri törenin ardından şehit uzman çavuş Yasin Ak'ın cenazesi memleketi Osmaniye'ye gönderildi.
AİLESİ ACI HABERLE YIKILDI
Uzman Cavuş'un şehit haberiyle yıkılan eşi Hülya Ak'ın bir 1.5 yaşındaki kızı Sidelya ile önceki gün Hakkari'den memleketi Osmaniye'ye geldiği öğrenildi. Eşi tarafından uğurlanan Hülya Ak(32), kocasının ölüm haberiyle fenalaştı. Anne Emine Metin ise, Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Eşinden ayrı yaşayan baba Hüseyin Ak'ın da yakınlarının yardımı ile ayakta durabildiği görüldü.

Seni nasıl yalnız bıraktım
Yeni Şafak