O yönetici yakalandı

Apartman toplantısı cinayetleri zanlısını 155 ihbarı yakalattı.

Kadıköy Caddebostan'da Balık Adamlar Kulübü'ndeki apartman toplantısını basarak yönetici Yıldırım Aziz Sünder ile eşi Nesteren Sünder'i tabancayla öldüren, bıçakla ağır yaraladığı mali müşavir Erhan Eraslan'ın da ölümüne neden olan eski yönetici Kemal A. 155'e gelen ihbar sonucu Erenköy'de otomobilinin içinde yakalandı.

155 Polis İmdat hattına akşam saatlerinde, 2 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaralandıktan sonra kaçan ve yaralağı kişilerden birinin de ölümüne neden olan Kemal A'nın, Erenköy'de bir otomobilin içerisinde oturduğu yönünde ihbar geldi. İhbarı değerlendiren polis, kısa sürede belirtilen yere giderek, otomobilin etrafını sardı. Yapılan kontrolde otomobildeki kişinin Kemal A. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Kemal A. polis merkezine götürüldü. Eski yöneticinin ilk ifadesinde, olaydan sonra otomobiliyle İstanbul'un farklı semtlerinde dolaştığını ve otomobilde yatıp kalkarak polisin kendisini bulmasını güçleştirdiğini söylediği belirtildi.

ÖLDÜRME KASTIM YOKTU

Kemal A, buradaki ifadesinin ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Kemal A'nın Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgusuna başlandı. Kemal A'nın sorgusunda, toplatıya öldürme kastıyla gitmediğini, aralarında çıkan tartışma sonucu kendini kaybederek, tabancasıyla ateş ettiğini söylediği belirtildi. Ayrıca Kemal A'nın hiçbir yere kaçmadığını ve Ereköy'deki bir apartmanın otoparkına çektiği otomobilinde yaşamına devam ettiğini anlattığı söylendi.

Öte yandan Kemal A'yı ihbar eden otoparkın bulunduğu apartmanın yöneticisi Mücahit Durmuş, zanlının geçen cumartesinden beri otoparkta kaldığını söyleyerek, “"Biz ilk önce şüphelenmedik, baktık yaşlı adam, serindir, dinleniyordur diye düşündük. Kalacak yeri yoktur dedik. Ama binadan şikayetler gelince biz de şüphelenerek, durumu polis bildirdik" dedi.

Kemal A'nın incelemeye alınan 34 FTM 60 plakalı otomobilinin bagajında çok sayıda poşet bulundu.