Esnafa Vergi Kolaylığı

Mersin'in Erdemli ilçe belediyesince kentte ilk defa uygulamaya konulan çalışmayla birlikte daha önce tek kalemde alınan ilan ve reklam vergilerinin, alınan meclis kararının ardından 2 eşit taksitle ödenebileceği açıklandı

Mersin'in Erdemli ilçe belediyesince kentte ilk defa uygulamaya konulan çalışmayla birlikte daha önce tek kalemde alınan ilan ve reklam vergilerinin, alınan meclis kararının ardından 2 eşit taksitle ödenebileceği açıklandı.
Vergilerin ilk taksitin ocakta, ikinci taksitin de temmuz ayında alınacağını kaydeden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, buradaki temel amaçlarınınsa; zor günler geçiren ve kendi ayakları üzerinde durmakta zorlanan esnafa bir nebzede olsa katkıda bulunup, rahat bir nefes alabilmesine imkan sağlanması olduğunu söyledi. Tollu, bu tür bir uygulamanın ilk defa hayata geçirildiğinin altını çizerek, çalışmaların da sadece bununla sınırlı kalmayacağını önümüzdeki dönemde yeni proje ve çalışmaların da gerçekleştirileceğini kaydetti.
Esnafın desteklenmesi ve daha iyi bir noktaya taşınması adına gereken tüm çaba ve gayreti gösterdiklerini ifade eden Mükerrem Tollu, bu konuda da kendilerine vermiş oldukları desteğin süreceğini ve gerekli imkanı da esnafa sunacaklarını dile getirdi. Tollu, insanlara hizmet etmeyi bir amaç edindiklerini vurgulayarak, belediye olarak öncelikli amaçlarının da Erdemli insanına faydalı olabilmek ve onların hayır dualarını alabilmek olduğunu söyledi.
Vatandaştan alınan vergilerin karşılığını hizmet olarak halka verildiğini belirten Tollu, "Halktan aldıklarımızı değerlendirip, yatırımlar yaparak, size en iyi şekilde sunmayı bir borç biliyoruz" dedi. Toplanan vergilerin; 'milletten aldığımızı yeniden millete vermek' mantığıyla toplandığını dile getiren Tollu, vergilerin kutsiyetinin farkında olduklarını ifade ederek, titiz davrandıklarını da sözlerine ekledi. Öte yandan, reklam ve ilan vergilerinde ikinci taksitte son ödeme tarihinin de 31 Temmuz 2010 olduğu hatırlatıldı.