Dsp'de Şiirli İstifa

Demokratik Sol Parti (DSP) Adana İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kahraman, Şair Ahmet Arif'in "Adiloş Bebenin Ninnisi" şiirini partisine uyarlayarak istifa etti.

DSP Adana Sivil Toplum Örgütleriyle İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kahraman, demokratik sol ilkelerden asla taviz vermeyeceğini belirterek, "Hangi şartlarda ve konumda olursa olsun, bu ilkelerin gerçek anlamda yaşama geçirilebilmesi için çalışacağız fakat bugünkü şartlarda DSP içerisinde fırsatı ganimet bilen bir zihniyetin partiye hakim olduğunu görmekteyiz" dedi.
DSP yönetiminde bazı fırsatçıların aktif yerlerde görev alması ve yapılan yanlış taktik ve uygulamalar sonucu, partinin küçülmeye başladığını söyleyen Kahraman, "Gerçek partililer dışlanmaya çalışılmıştır. Ülkenin birçok yerinde, parti örgütleri bir boşluk içerisindedir. Örgütlerden sorumlu olan zatın bu yanlış uygulama ve eylemleri sonucu DSP bitme noktasına getirilmiştir. DSP'nin bunları hak etmediğine inanıyorum. O ve ona benzer kişilerin bu yanlışlarına daha fazla ortak olamayacağım" diye konuştu.
Kahraman, DSP'nin Ecevit'in DSP'si olmaktan çoktan çıktığını belirterek, "Halka umut vermeyen, halktan uzak, fırsatı ganimet bilen, Sayın Ecevit'in sevgi ve dürüstlüğünden nasip almamış olanlardır" dedi.
Kahraman, Ahmet Arif'in şiirine uyarladığı istifasıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:
"DSP'nin bugünkü yönetimi bu şartlarda bu tip insanlar eliyle iflas ettirilmiştir, onlar Sayın Ecevit'in kurmuş olduğu DSP'yi, halka umut olmaktan çıkarmışlardır. Hiçbir şey olmamış gibi, pişkince bu görevi hala sürdürmüş olmaları akıl mantık işi değildir. Onların bu sorumsuzluğu DSP'lilere ve halka karşı da sorumsuzluk değil midir? Bu ve buna benzer kişiler, engerek ve çıyanlardır, bunlar Demokratik Sol Parti'nin ve rahmetli Sayın Ecevit'in alın terine göz koyanlardır, tanı vatandaş tanı da gör bunları,
bunlar DSP'nin ak güvercinin kanadını bilinçli bir şekilde yolanlardır."