30 Metrelik Yolda Engeller Kalkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşıma nefes aldıracak en önemli projelerinden biri olan Soğanlı Bulvarı'nda 30 metrelik imar yolunda yıkım çalışmaları sürüyor

30 Metrelik Yolda Engeller Kalkıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşıma nefes aldıracak en önemli projelerinden biri olan Soğanlı Bulvarı'nda 30 metrelik imar yolunda yıkım çalışmaları sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yalova Yolu - Acemler arasındaki 269 parselden 101'i ile anlaşma sağlandığını, yıkımların tamamlanmasıyla yolun bu yıl önemli ölçüde ortaya çıkacağını belirtti.
Bursa'ya kazandırılacak önemli yatırımların hemen hepsinde uzlaşmacı bir tutumla sonuca ulaşan Büyükşehir Belediyesi, Soğanlı Bulvarı 30 metrelik imar yolunun Yalova Yolu â€" Acemler arasında kalan bölümünde yer alan 101 parsel sahibiyle de uzlaşma sağladı. Anlaşmaya varılan vatandaşlar bir bir evlerini boşaltırken, diğer yandan Büyükşehir Belediyesi ekipleri de boşaltılan binalarda yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Fatih Mahalle Muhtarı Şahadet Çetin ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.
Fatih Mahallesi sınırlarında kalan bir binanın daha yıkıldığını belirten Başkan Altepe, daha önce yıkılan 22 binaya, 15 bina daha eklendiğini söyledi. Bir taraftan yıkımlar sürürken bir taraftan da yol güzergahında evleri bulunan vatandaşlarla görüşmelerin devam ettiğinin altını çizen Başkan Altepe, "Şu anda yolun ilk etabı olan Soğanlı ile Yalova Yolu arasındaki güzergahta bulunan mülk sahiplerinin önemli bölümüyle anlaştık. Anlaşmaya vardığımız parsel oranı yüzde 40'a ulaştı. Hem arsa parası, hem bina bedeli ödeyerek, kimseyi mağdur etmeden uzlaşmacı bir tutumla bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Kamulaştırma bedellerini alan vatandaşlar da başka semtlerden rahatlıkla ev alabiliyor" dedi.
Anlaşma sağlanan tüm binaların yıkılmasıyla birlikte yolun bu yaz içinde önemli ölçüde ortaya çıkacağını ve önümüzdeki yıl da yol çalışmalarının yapılacağını dile getiren Başkan Altepe, "Bu yol, öncelikle Ankara Yolu'nun yükünü önemli ölçüde azaltacak. Sadece mahalle sakinleri değil, tüm Bursa bu yolu kullanacak. Açılan yeni yolla birlikte bölgenin değeri artarken, diğer taraftan da trafikte önemli bir sorun daha ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.
Başkan Altepe, yolun Otosansit'e kadar uzanan ikinci etabıyla ilgili kamulaştırma çalışmalarının da başladığını sözlerine ekledi.