Vanspor'da Transfer Dönemi

Belediye Vanspor Kulüp Başkanı Nihat Gezici, hedeflerinin bir üst lige çıkmak olduğunu belirterek, "18 futbolcumuz ile yola devam kararı aldık ve 5 yeni transfer de gerçekleştirdik" dedi.

Vanspor'da Transfer Dönemi
Otel Garden Van'da bir basın toplantısı düzenleyen Nihat Gezici, 2009-2010 sezonunda ağır bir süreç geçirmelerine rağmen sezon sonunda takımlarının gösterdiği performansın Van halktı tarafından büyük takdir topladığını söyledi. Bu süreç içerisinde futbolcu alacakları ve genel borçları ödeyerek hem Van halkı hem de Türkiye spor kamuoyunun dikkatlerini üzerlerine çekerek Vanspor'u tercih edilen bir takım haline getirdiklerini ifade eden Gezici, bu çalışmalarda büyük payı olan Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya da teşekkür etti.
Sezon bitimi ile birlikte Vanspor'u iyi bir yere getirmek ve bir üst lige taşımak için yönetim kurulu olarak yoğun bir süreç içerisine girdiklerini söyleyen Gezici, "Bu süreçte geçen yıl yapılan eksiklikleri tekrar etmemek için ince eleyip sık dokuyarak bir transfer döneminin içerisine girdik. İlk etapta hocalarımızla birlikte bir rapor hazırlayarak bir transfer komitesi oluşturduk. Yönetim olarak önce iç transferde 18 futbolcu ile yola devam kararı aldık. Daha sonra dış transferde hocamız ve yönetimimizin belirlemiş olduğu futbolcularla görüşmeler yaparak toplam 5 transfer gerçekleştirdik. Bunlarda Karşıyakaspor'da sağ açık oynayan Güney Atılgan, Fethiyespor'da ön libero mevkisinde oynayan Kenan Aşkan, Denizli Belediyespor'da oynayan forvet oyuncusu Volkan Kabadayı, Eyüpspor'da stoper oynayan Emrah Tanta ve Bandırmaspor'un sağ bek oynayan oyuncu Ünal Danışıkkaya'dır. Şu an sol açık için anlaşmaya varamadığımız, ama görüşmeleri devam eden 2 isim üzerinde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Son dönemlerde çıkan transfer ücretlerinin fazla olması spekülasyonları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Nihat Gezici, "Önceki yönetime ait 2008-2009 futbol sezonu transfer ücretlerinin toplam miktarı 3 milyon 514 bir 500 TL'dir. Bu miktarın 1 milyon 454 bin 500 TL'si peşinat olarak ödenmiştir. Bizim dönemimizde ise 2009-2010 futbol sezonu transfer ücretleri toplamı 2 milyon 592 bin TL'dir. Bu miktarın 898 bin 500 TL'si peşinat olarak ödenmiştir. 2010-2011 sezonu için de Belediye Vanspor transfer ücretleri toplam olarak 2 milyon 987 bin TL'dir. Bu miktarın 1 milyon 33 bin TL'si peşinat olarak ödenecektir. Daha önceki dönemlerde yapılan transfer harcamaları ve peşinat miktarları arasındaki fark açıkça ortadadır. Belediye Vanspor'un transfer harcamalarında peşinatlar önceki yıllara göre düşük tutulmuş ve ayrıca tüm futbolcu sözleşmeleri iki yıllık olarak yapılmıştır" şeklinde konuştu.
TFF'ye olan 755 bin TL borçlarının da taksitlendirilmesi için başta TFF Başkanı Mahmut Özgener olmak üzere birçok yetkili ile görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Nihat Gezici, "Şu ana kadar görüşmeler olumlu bir seyir izliyor, talebimiz bu borçlarımızın taksitlendirilmesidir. Bu talebimizin gerçekleşmesi durumunda ise takımımız bu sezona borçsuz bir takım olarak girecektir. Ayrıca futbolcularımızın daha iyi konaklayabilmeleri için yeni bir tesis inşa ettik. Bu yılki hedefimiz Belediye Vanspor'u bir üst lige taşımaktır. Bu konuda Van halkının takımlarına destek vermelerini ve sahip çıkmalarını bekliyoruz" diye konuştu.