Rusya'da 'Hormonsuz Çilek' İzdihamı

Liberal Demokrat Parti lideri ve Rusya Duması Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovski, ulusal tarım sektörüne destek vermek amacıyla halka hormonsuz çilek dağıttı

Liberal Demokrat Parti lideri ve Rusya Duması Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovski, ulusal tarım sektörüne destek vermek amacıyla halka hormonsuz çilek dağıttı. Hormonsuz çilekten almak isteyen vatandaşlar, izdiham yaşanmasına neden oldu.
Moskova'nın ünlü Danilovski Pazarı'nda esnaf kıyafeti giyerek tezgah arkasına geçen Jirinovski, halkı yerel ve hormonsuz tarım ürünlerine teşvik etmek ve dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla, Moskova yakınlarında bir çiftlikte yetiştirilen hormonsuz çilekleri sembolik fiyattan satışa sundu. Pazarda ucuz fiyattan çilek satılacağını öğrenen çok sayıda kişi, sabah saatlerinden itibaren kuyruğa girerken, satılacak çileğin herkese yetişmeyeceğinin anlaşılması üzerine vatandaşlar arasında yaşanan
izdiham Jirinovski'ye zor anlar yaşattı. Jirinovski, çileklerin çabuk tükenmesi üzerine parti logolu şapka ve tişörtleri de vatandaşlara dağıtarak apar topar pazar yerinden ayrıldı.
Bu arada, Jirinovski'nin, pazardan ayrılırken makam aracına binişi sırasında yüksek sesle "Gerçek başkan Jirinovski", "Medvedev kukla başkan" sloganı atan bir genci yanına çağırarak kendisine 200 avro vermesi dikkat çekti.
Pazarı Müdürü Igor Leonov, "Danlovski Pazarı, Moskova'nın en eski pazarıdır. Son restorasyon çalışmalarından sonra halka daha iyi hizmet vermeye başlamanın sevincini yaşıyoruz. Liberal Parti lideri Jirinovski'nin her yıl hormonsuz çilekleri bizim pazarda vatandaşlara dağıtmasından çok memnunuz. Umarım önümüzdeki yıllarda bu gelenek devam eder" dedi.