Rijkaard'ın gözü transferde

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, transferlerin Hollanda kampına yetiştirilmesini istedi. Şu ana kadar sadece Cana'yı renklerine bağlayabilen Sarı-Kırmızılı ekibin l...



G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, transferlerin Hollanda kampına yetiştirilmesini istedi. Şu ana kadar sadece Cana'yı renklerine bağlayabilen Sarı-Kırmızılı ekibin listesinde kimlerin bulunduğu açıklanmazken, Sportif Direktör Adnan Sezgin, alacakları futbolcularda pazarlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'nın Venlo şehrinde sürdüren Galatasaray'da Teknik Direktör Frank Rijkaard, yabancı transferlerinin bir an önce bitirilmesini istedi. Mehmet Topal ve Keita'yı satan Sarı-Kırmızılılar, Dos Santos, Jo ve Kewell ile de yollarını ayırarak yeni bir yapılanma içine girdi. Cim Bom, yabancı transferde sadece Arnavut orta saha oyuncusu Lorik Cana'yı renklerine bağladı. Başkan Adnan Polat'ın "5 yabancı oyuncu alacağız." açıklamasının ardından gözler transfer edilecek 4 yabancı oyuncuya çevrildi. Yeni transfer edilecek yabancı oyuncuların takıma en iyi şekilde uyum sağlaması için bu oyuncuların kampa yetişmesini isteyen Rijkaard'ın dün sabah yapılan antrenman öncesi Sportif Direktör Adnan Sezgin ile bu konuda bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Transfer çalışmalarının ağır yürümesinden şikayet eden Rijkaard'ın, "Yeni transfer edilecek oyuncuların takıma en iyi şekilde uyum sağlamaları için kampa katılımları çok önemli. Bu yüzden oyuncular ne kadar çok takımla birlikte çalışırsa o kadar başarılı olma şansları artar. En azından kampın son haftasına kadar yabancı oyuncuların aramıza katılmasını istiyorum." diyerek, Sezgin'den transferlerin bitirilmesini istediği öğrenildi.
Sezgin'in de Hollandalı teknik adama, transfer edilecek oyuncuların durumlarını tek tek anlatarak, "Transfer edeceğimiz oyuncularla pazarlıklarımız son noktaya geldi. Artık detaylar üzerinde konuşuyoruz. Hollanda kampı bitmeden takibimizdeki yabancı oyuncuları kadromuza dahil etmeye çalışıyoruz." dediği ifade edildi.
Cim Bom, Kleve karşısında
G.Saray, Hollanda'daki ilk hazırlık maçını bugün Almanya'nın Kleve takımıyla oynayacak. Volksbank Arena Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Teknik Direktör Rijkaard'ın ilk hazırlık maçında yeni transfer edilen yerli oyuncular Mehmet Batdal, Serdar Özkan, Musa Çağıran, Ali Turan ve Çağlar Birinci'ye ilk 11'de şans vermesi bekleniyor.
Aslan, kondisyon artırıyor
Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'nın Venlo şehrinde sürdüren G.Saray, ilk çalışmasını dün sabah yaptı. Topsuz çalışmada Sarı-Kırmızılı oyuncular kondisyon depoladı. Rijkaard, gruplara ayırdığı oyunculara fizik kondisyon ağırlıklı antrenmanlar yaptırdı. Özellikle oyuncuların birbirlerinin sırtında yaptıkları mücadelelerde ilginç enstantaneler ortaya çıktı.


Zaman