Milas'ta Minibüs Eve Girdi

Milas ilçesinde, freni boşaldığı ileri sürülen bir minibüs virajı alamayarak bir eve girdi. Kazada, 5 kişi yaralandı.

Kaza, Milas'ın Burgaz Mahallesi Depo Sokak ile 1. Hıdırlık Sokağın birleştiği noktada meydana geldi. 1. Hıdırlık Sokağa doğru eğimli yolda ilerleyen Veli Karapınar (39) yönetimindeki 48 TM 6035 plakalı araç iddiaya göre freni boşalması sonucu yolun karşısında bulunan duvarı yıkarak eve girdi. Evde salonda uyuyan ev sahibi Seyfettin Özdemir'in (74) kafasına evin yıkılan duvarından kopan biriket isabet etti. Yaralanan Özdemir ile araç sürücüsü Veli Karapınar, Ayşe Karapınar (38), Ufuk Karapınar (13) ve
Fatma Sarı (19) olay yerine gelen 112 Acil Yardım ambulansıyla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kazayı gören Halil Kara, "Belli ki aracın freni yoktu. Yolcular aracın içinde yatmaya başladı. Oğluma hastaneden telefon aç dedim, sonrasında toz kalktığını gördüm" dedi.
Kazaya evinde uyurken yakalanan ev sahibi Seyfettin Özdemir olayı şöyle anlattı: "Öğle yemeğini yiyip yatmıştım. Eşim salondaydı sonra mutfağa geçti. Ben uyurken bir ses geldi, sesin gelmesiyle birlikte kafama biriket parçası geldi ve kafam kanamaya başladı. Bu dördüncü kaza. Yolun karşısına istinat duvarı ve yola yavaşlatma banketi yapılması gerekiyor. Yol çok eğimli. Daha önce evimde iki kaza komşuların evinde de iki kaza oldu. "
Minibüs sürücüsü Veli Karapınar ise kazayla ilgili şunları söyledi: "Aracın freni boşaldı. Yol direk amcanın evini gösteriyor. Kenardaki duvar durdurur diye düşündüm ama araç durmadı eve girdik."
(ÖK-HO-Y)