Konya Şeker'den 2. Avans Ödemesi

Konya Şeker A.Ş. tarafından, pancar üreticisine 24.5 milyon lira tutarındaki 2. avans ödemesinin başlandığı bildirildi.

Konya Şeker A.Ş.'den yapılan açıklamada, Konya Ovası'nda etkili olan yağışların beraberinde getirdiği sel ve dolu nedeniyle istediği verimi alamayan üreticiye 1 ay arayla verilen 2'nci avansın destek sağlayacağı bildirildi.
Pankobirlik, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'un, sel ve dolu nedeniyle hububat ekili alanlardaki verimin azalmasını ve üreticilerin zor durumda kalmasını dikkate aldığı kaydedilen açıklamada, 2010-2011 yılı kampanya döneminde üreticilere verilen toplam ayni ve nakdi destek miktarının 125.4 milyon liraya ulaştığı duyuruldu. Üreticilere verilen desteğin 53.7 milyon lirasının gübre, tohum, zirai ilaç, şeker, meyve fidanı ve süt ürünlerinden oluştuğu, 71.7 milyon lirasının ekim, motorin ve nakdi avansların oluşturduğu belirtildi.
Recep Konuk ise yaptığı açıklamada, doğal afet sonucu zarar eden üreticilere sahip çıkmanın bir çiftçi kuruluşu olan Konya Şeker'in sosyal sorumluluk alanına girdiğini belirtti. Konuk, "Konya Şeker olarak üreticilerimizin iyi ve kötü günlerinde hep yanlarında olduk. Üreticilerimizin hiçbir zaman mağdur olmasına göz yummadık. Bu yılki yağışların çokluğu zaman zaman birçok bölgemizde sel ve doluya yol açmıştır. Bundan da üreticilerimizin pek çoğu zarar görmüştür. Bir yıl boyunca tarlasına ektiği hububatın gözüne bakan ve geçimini de bundan temin eden üreticilerimizin biraz olsun mağduriyetlerini gidermek amacıyla nakdi avans desteği kararını bugün itibariyle hayata geçirdik" dedi.