Hrant konuştu katili dinledi!

Dink'in avukatı 14. duruşmada, Hrant Dink'in sesinden ve yazılarıyla yaptığı görsel savunmada, ölüme giden süreci anlattı ve hedef gösterildiğini iddia etti

Hrant konuştu katili dinledi!
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili 3'ü tutuklu 20 sanıkla davada, sesinden ve yazılarından görsel savunma yapıldı. Mahkemede Dink'in ölüme adım adım gidiş süreci, kendi sesinden yansıtıldı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan dünkü 14. duruşmada tutuklu sanıklar Ogün Samast, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ile tutuksuz sanıklar Ahmet İskender ve Ersin Yolcu hazır bulundu. Samast'ın çerçevesiz gözlüklü yeni imajıyla dikkat çektiği duruşmaya, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ile sanatçı ve gazeteci dostları katıldı. Samast'ın eşi Selma Şahin'in de izlediği duruşma, gelen evrakın okunmasıyla başladı. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen yazıda, önceki oturumda tanık olarak dinlenen ve jandarmanın haber elemanı olduğunu söyleyen Ersin Çakır'ın doğru söylemediği, böyle bir elemanlarının olmadığı bildirildi.

BİRİNİ ÖLDÜRDÜM DİYE BAĞIRDI

Daha sonra katil zanlısı Ogün Samast'ın bulunduğu internet kafeyi babasıyla işleten başka suçtan tutuklu polis Cavit Kılıç, tanık olarak dinlendi. 2008'de adam yaralamadan 15 yıla mahkum edilen Kılıç, cezaevinden getirilip dinlendiği duruşmada Dink'in öldürüldüğü 19 Ocak 2007'de Şişli Şafak Sokak'ta internet kafe ve temizlik firmalarının bulunduğunu belirtti. Samast'ın o gün kafelerine geldiğinde beyaz şapka ve kot montlu olduğunu vurgulayan Kılıç, "Tavırlarından İstanbul'u fazla bilmediğini okudum. 5 numaralı masada oturdu. 2.5 saat msn'de 5- 6 kişiyle yazıştı, ama kiminle yazıştı bilmiyorum. Silah sesi duydum, camdan sokağa baktığımda Ogün 'Birini öldürdüm' diye bağırarak koşuyordu.

Yanında kimse yoktu. Polise ilk eşkali veren benim" dedi. Kılıç, kafedeki bilgisayarların müşteri kullandıktan sonra kapanınca bilgileri kaydetmediğini de söyledi, sonra polisin teknik ekibinin geldiğini, ancak ne işlem yaptıklarını bilmediğini belirtti. Kılıç, daha önce mezar temizliği ilanı için gittiği Agos Gazetesi'nde Dink'i gördüğünü, ancak öldürülen kişi olduğunu sonradan gazetelerden öğrendiğini söyledi. Dink'in avukatı Fethiye Çetin, Hrant Dink'in sesinden ve yazılarından yaptığı görsel savunmada, ölüme giden süreci anlattı. Çetin 6 Şubat 2006'da Agos Gazetesi'nde Sabiha Gökçen'in Ermeni olduğuna ilişkin çıkan haberle Dink'in hedef haline geldiğini söyledi. Çetin, 22 Şubat 2006'da Dink'in, İstanbul Valiliği'ne çağrılarak Vali Yardımcısı Ergün Güngör ile Ergenekon davasında tutuksuz sanıklarından İstanbul MİT Bölge Başkan Yardımcısı Özel Yılmaz tarafından uyarıldığını vurguladı.

GÖRSEL SAVUNMA

26 Şubat 2006'da İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz'in de "Hrant Dink hedefimizsin" dediğini belirten Çetin, Şişli Adliyesi'nde Dink yargılanırken yapılan gösterilerin görüntülerini sundu. Dink'in "Türklüğe hakaret"ten mahkum olmasına kadar yazdığı yazılardan da alıntı yapan Çetin, yurtdışına gitmesini bekleyenlere, "Ben Türkiyeliyim, Ermeniyim, iliklerime kadar da Anadoluluyum" dediğini hatırlattı. Çetin, "Ruh Halimin Güvercin Tedirginliği" yazısında ise Dink'in, kendisi açısından zor bir yıl olacağını belirttiği 2007 yılında katledildiğini vurguladı. Duruşma, 25 Ekim'e ertelendi.

kaynak:ihlas