Güreş Ağasından Başkan Karabalık'a Ziyaret

Kartepe 7. Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenliği Yağlı Güreşleri ağası Nazım Kayar ve güreş komitesi, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ı ziyaret etti.

Güreş Ağasından Başkan Karabalık'a Ziyaret
Hergeleci İbrahim Yağlı Güreş Ağası Nazım Kayar, ağa kıyafeti ile ilk ziyaretini Başkan Karabalık'a yaptı. Davul zurnalar eşliğinde halkı güreşlere davet edeceklerini, 16 Temmuz Cuma günü Sarımeşe Camii'nde kılınacak cuma namazının ardından kabir ziyareti ile davetlere başlayacaklarını belirten Kayar, "Başpehlivanların ustası olan ve güreşlerimize adını veren Hergeleci İbrahim'in Sarımeşe'deki kabrini ziyaret ile şenliklerin startını vereceğiz. Davul zurnaların coşkusu ile halkımızı güreşlere davet için konvoyumuz pazar sabahına kadar gezecek" dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, bu yıl ilk kez belediyenin kendi er meydanında güreşleri yapacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Milli sporumuz olan yağlı güreşlere sahip çıkma adına bu yıl kendi er meydanımızı hazırladık. Yapılan düzenlemeler ve peyzaj çalışmaları ardından ilçemize yakışan bir er meydanı oluşturduk. Yaz sezonu boyunca bu meydanda yağlı güreş eğitimi de verilecek" dedi.