Galatasaray, günü tek idmanla tamamladı

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'nın Venlo kentindeki Horst kasabasında sürdüren Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, kampın üçüncü çalışmasını

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'nın Venlo kentindeki Horst kasabasında sürdüren Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, kampın üçüncü çalışmasını bu sabah yaptı.

Teknik Direktör Frank Rijkaard ve yardımcıları, Johan Neeskens, Nezih Ali Boloğlu, Albert Roca Pujol ve Carlos Cuadrat yönetiminde yerel saatle 09.30'da başlayan çalışma yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Çalışma, oyuncuların yaptığı düz koşunun ardından açma ve germe hareketleriyle başladı. Antrenmanın ana bölümünde ise oyunculara fizik kondisyon yüklemesi yapıldı.

Kaleciler Ufuk Ceylan, Aykut Erçetin ve Emirhan Ergün, antrenör Nezih Ali Boloğlu yönetiminde bir çalışma yaptılar. Sabah antrenmanı, oyuncuların soğuma hareketlerinin ardından tamamlandı.

Sol arka adalesinde yaşadığı problem nedeniyle antrenmana katılamayan Çağlar Birinci'nin tedavisine otelde kurulan sağlık merkezinde başlandığı belirtildi.

İLK HAZIRLIK MAÇI BU AKŞAM

Bu arada Galatasaray, 2010-11 sezonu yaz kampının ilk maçında Almanya'nın 1. FC Kleve takımı ile karşılaşacak. Karşılaşma saat 20.00'dan itibaren GS TV'den naklen yayınlanacak. Kleve maçı öncesinde Galatasaray Store satış standıyla stat içinde taraftarın hizmetine sunulacak.

Karşılaşma öncesinde iki takım hakkında son bilgiler şu şekilde:

Maç: Galatasaray – 1. FC Kleve

Tarih: 13 Temmuz 2010 / 20.00

Stadyum: Volskbank Arena

Yayın: Galatasaray TV

Galatasaray

Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard ve ekibi ile ikinci sezonuna başlayacak olan Galatasaray, transfer döneminde altı yeni oyuncuyla sözleşme imzaladı.

Kayserispor'dan Ali Turan, Altay'dan Musa Çağıran, Bucaspor'dan Mehmet Batdal, Beşiktaş'tan Serdar Özkan ve Denizlispor'dan Çağlar Birinci ile anlaşan Galatasaray, Premier League takımlarından Sunderland'in Arnavut orta saha oyuncusu Lorik Cana'yı da kadrosuna kattı.

Yeni sezon hazırlıkları için 11 Temmuz Pazar günü Almanya'nın Dusseldorf kentine uçan Galatasaray kafilesi, buradan karayolu ile çalışmalarını sürdüreceği Horst kasabasına geçti. Hollanda'nın Venlo bölgesinde bulunan Horst'teki kamp dönemi boyunca beş ayrı hazırlık maçı yapacak olan Galatasaray, Kleve karşılaşmasının ardından 15 Temmuz Perşembe günü Almanya'nın Duisburg kentindeki HCC Stadion'da Homberg ile mücadele edecek.

1. FC Kleve

Almanya'nın Hollanda sınırına oldukça yakın bir konumda bulunan Kleve kentinin takımı 1. FC Kleve, 2000 senesinde VfB Lohengrin 03 Kleve ve Sportclub Kleve 63 kulüplerinin bir araya gelmesiyle kuruldu.

II. Dünya Savaşı'nda yoğun hasar gören ve coğrafyasının %90'ı kullanılamaz hâle gelen Kleve'nin bir numaralı takımı konumundaki ekip, maçlarını 5.000 kişi kapasiteli Volkbank Arena'da oynuyor. Kadrosunda üç Türk oyuncu (Bulut Aksoy, Ercan Şendağ ve Umut Akpınar) bulunduran Kleve'nin takım kaptanlığını ise Umut Akpınar yapıyor.

Galatasaray ve 1. FC Kleve, 2009-10 sezonu yaz kampında birbirlerine rakip olmuşlardı. Karşılaşmanın hemen başında 2-0'lık üstünlüğü yakalayan Galatasaray, genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla yer aldığı mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı.

Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'nın Hollanda / Venlo'daki hazırlık kampında oynayacağı, biri daha sonra açıklanacak beş maçın programı ise şöyle:

Bugün

20.00 FC Kleve – Galatasaray Volksbank Arena, Kleve

15 Temmuz 2010

20.00 VFB Homberg – Galatasaray PCC Stadion, Duisburg

18 Temmuz 2010

Bu karşılaşma ileri bir tarihte açıklanacak.

21 Temmuz 2010

21.00 Galatasaray – Fenerbahçe (Spor Toto Dostluk Kupası), Borussia Park, Mönchengladbach / Almanya

24 Temmuz 2010

20.00 NEC Nijmegen – Galatasaray, Volksbank Arena, Kleve