Ergiç: 'Hak Ederek Geldik' Bursa

Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor'un tecrübeli oyuncusu Ivan Ergiç, 'Şampiyonlar Ligi'ne şans eseri değil, hak ederek geldik.

Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor'un tecrübeli oyuncusu Ivan Ergiç, 'Şampiyonlar Ligi'ne şans eseri değil, hak ederek geldik. Bunu da herkese göstermek istiyoruz' dedi.
Ivan Ergiç, Bursaspor TV'de yayımlanan röportajında, şampiyonluğun tadını çıkardıklarını ama futbolda her şeyin çok çabuk değiştiğini belirterek, gelecek sezon için çok çalışmaları gerektiğini belirtti.
Geçen sezon öncesi Avrupa kupalarına katılma hedefiyle yola çıktıklarını, kendisi de dahil pek çok kişinin şampiyon olacağı tahmininde bulunmadığını vurgulayan Ergiç, 'Ama iyi oynadık, inandık. Bizi şampiyonluğa taşıyan en önemli etken, takımdaki arkadaşlıktı. Bursaspor olarak diğer takımlara göre daha mütevazi kadromuz vardı. Bu şekilde başardığımız için daha da keyifliydi' diye konuştu.
Ergiç, Bursaspor'un başarısının, Türk futbolunda bir devrim niteliğinde olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
'Basel'de birçok şampiyonluk yaşadım ama bu normal bir şeydi. Bursaspor'dan bu başarıyı kimse beklemiyordu. Bu başarı benim için çok farklı. Galatarasay, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi pahalı oyuncular alacak mali gücümüz yoktu. Tabi şampiyonluk, Türk futbolunda büyük bir değişiklik yarattı. İnsanlar 4 takımın şampiyonluk yaşamasını beklerken, bunu biz başardık. Bu başarıyı fair-play ligi şampiyonluğuyla taçlandırdık. Bu, her zaman görülen bir şey değil. Büyük takımlar bile bunu her zaman başaramıyor.'
Basel'de ilk şampiyonluğu yaşadıkları sezonun ardından kimsenin kendilerine Şampiyonlar Ligi'nde başarı şansı vermediğine değinen Ergiç, 'Ama Celtic ve Liverpool'u yenerek üst tura çıktık. Bursaspor, şu anki kadrosuyla o zamanki Basel'den kötü bir takım değil. Biz de onların yaptığını yapabiliriz. Şampiyonlar Ligi'ne şans eseri değil, hak ederek geldik. Bunu da herkese göstermek istiyoruz' dedi.


13.07.2010 11:46:35