Erasmus'ta Sü Başarısı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) 2005 yılından beri uyguladığı Erasmus Değişim Programı çerçevesinde 24 ülkeye bin 110 öğrenci ve 200 akademisyen göndererek, programı uygulayan 120 üniversite arasında 5

Erasmus'ta Sü Başarısı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) 2005 yılından beri uyguladığı Erasmus Değişim Programı çerçevesinde 24 ülkeye bin 110 öğrenci ve 200 akademisyen göndererek, programı uygulayan 120 üniversite arasında 5. oldu.
Program dahilinde 24 ayrı ülkede eğitim gören öğrenci ve akademisyenlerin dünyaya bakış açılarının değiştiğini belirten SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Öğrencilerin dönem sonu not ortalaması ve İngilizce seviyelerini dikkate alarak yılda 2 kez sınav yapılıyor ve bu sınavlar doğrultusunda yurt dışına gönderilecek öğrenciler belirleniyor. 24 ülke ve 105 üniversite ile işbirliği halindeyiz. Öğrencilerimiz bu üniversitelerde 5 - 10 ay arasında kendi alanları ile ilgili derslere katılıyor ve buradaki derslerinden de muaf oluyorlar. 4 yılda diplomalarını alabiliyorlar. Diplomanın yanı sıra AB ülkelerinde eğitim gördüklerine dair diploma eki de veriyoruz. Bu ek, programı uygulayan bütün ülkelerde tanınıyor ve mesleki alanda önemli bir kriter olarak değerlendiriliyor" dedi.

"HİÇBİR ÜCRET YOK"
Yurt dışında eğitim gören öğrencilerde büyük değişimler gözlemlediklerini ifade eden rektör Prof. Dr. Okudan, "İstedikleri takdirde doktora eğitimlerini bu ülkelerde tamamlayabiliyor, hatta iş kurabiliyorlar. Programa başladığımız 2005 yılında 31 öğrenci göndermiştik. Bu yıl ise sayı 350'ye yükseldi. Öğrencilerimiz hiçbir ücret ödemeden yurtdışında eğitim görmenin avantajını yaşıyor. Bu programla öğrencilerin yanı sıra 200 akademisyenimizi de yurt dışına gönderdik. Program kapsamında ayrıca çoğunluğu Avrupa ülkelerinden olmak üzere bugüne kadar üniversitemize yurtdışından 300 akademisyen gelerek ders verdi" diye konuştu.

"ODTÜ VE HACETTEPE'Yİ GERİDE BIRAKTIK"
Prof. Dr. Okudan, Devlet Planlama Teşkilatı ve Türk Ulusal Ajans verilerine göre, Erasmus'ta yurt dışına öğrenci ve akademisyen gönderen 120 üniversite arasında 5. sırada yer aldıklarını dile getirerek, "Ege Üniversitesi 1'inci, İstanbul Teknik Üniversitesi 2'inci, Sakarya Üniversitesi 3'üncü, Anadolu Üniversitesi 4'üncü sırada yer alıyor. 5'inci sırada yer alan Selçuk Üniversitesi'nin altında ise sırayla ODTÜ, Yıldız Teknik, Hacettepe, Uludağ ve Ankara Üniversitesi geliyor. Bu da bizim başarımızın bir göstergesidir" şeklinde konuştu.