Endülüs'te raks

INIESTA'NIN BABASINA KUTLAMA



Şampiyonun Madrid'e inmesiyle İspanya'da hayat durdu... 'Kahramanlar' Kral Carlos ile Başbakan Zapatero'nun huzuruna çıkarken, sevinç gösterileri alkolün de etkisiyle 'tavan' yaptı...


İspanya adeta çıldırdı!.. 'Endülüs' ülkesi, tarihlerinde ilk kez kazanılan kupanın tadını, danslarla ve sevinç gösterileriyle çıkarıyor... Ancak çılgınlık sınırı, İspanya Milli Takım kafilesinin Madrid'e ayak basmasıyla aşıldı... Johannesburg'daki kutlamaların uzun sürmesinden, yaklaşık 3 saatlik rötar ile hareket eden İspanya Milli Takımı'nı taşıyan uçak, dün yerel saat ile 14.50'de Madrid'deki Barajas havaalanına indi. Çok sayıda medya mensubu havaalanında Dünya Kupası'nı kazanan İspanyol futbolcuları karşılarken, limanda çalışan personelin de futbolculara yönelik sevgi gösterilerinde bulundukları görüldü. Uçak indikten sonra havaalanı çalışanları, üzerinde 'Dünyanın en mutlu ülkesine hoş geldiniz. Teşekkürler' yazılı bir pankart açarak futbolcuları kutladı.


INIESTA'NIN BABASINA KUTLAMA
DAHA sonra Kral Juan Carlos'a kupayı götüren takımın bir sonraki durağı ise, Başbakan Zapatero'ydu.. Zapatero, İspanya Milli Takımı'nın tarihinde ilk defa Dünya Kupası'nı kazanmasıyla ilgili olarak, 'Bu zafer, ulusal birlik ve güveni tekrardan elde etmemize yardımcı olabilir' dedi. Kupayı getiren golün sahibi Iniesta için de konuşan Zapatero, 'Futbolcu ve insan olarak örnek biri' diyen Zapatero, 'Oğlunuz tüm İspanya'yı mutlu etti' sözleriyle, Iniesta'nın babasını da kutladı.


Akşam