Dünyalar İspanya'nın oldu

Son Avrupa şampiyonu İspanya, bu unvanla geldiği Güney Afrika'dan dünyanın en büyük takımı olarak dönmeyi başarırken halk tarihî zaferi doyasıya kutluyor. Hollanda'yı 1-0 yenerek...



Son Avrupa şampiyonu İspanya, bu unvanla geldiği Güney Afrika'dan dünyanın en büyük takımı olarak dönmeyi başarırken halk tarihî zaferi doyasıya kutluyor. Hollanda'yı 1-0 yenerek Dünya Kupası'nı ilk kez müzesine götüren Boğalar, ülkelerinde adeta krallar gibi karşılandı. 3. kez finalde kaybeden Portakallar ise faturayı İngiliz hakem Howard Webb'e kesti.

Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşan İspanya'da büyük coşku yaşanıyor. Nefesleri kesen final maçında Hollanda'yı 1-0 yenerek tarihinde ilk kez bu kupaya uzanan İspanyollar, adeta bayram ediyor. Johannesburg'daki kutlamaların uzun sürmesinden dolayı yaklaşık 3 saatlik rötar ile hareket eden İspanya Milli Takımı'nı taşıyan uçağı Madrid'deki Barajas Havaalanı'nda çok sayıda medya mensubu ve futbolsever karşıladı. Havaalanı çalışanları ise üzerinde "Dünyanın en mutlu ülkesine hoş geldiniz. Teşekkürler." yazılı bir pankart açarak futbolcuları kutladı.
İlk defa Dünya Kupası'nı kazanan İspanya Milli Takımı, program gereği ilk Kral Juan Carlos, daha sonra da Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero tarafından kabul edildi. Akşam saatlerinde ise üstü açık otobüse binen İspanyol futbolcular ve teknik heyet, geniş bir Madrid turu yaparak, sokakta kendilerini bekleyen halk ile kupa sevincini doyasıya yaşadı. Kutlamalar gece geç saatlere kadar Madrid'deki Manzanares Nehri yakınlarında kurulan bir alanda devam etti.
İspanya'yı dünyanın zirvesine taşıyan Teknik Direktör Vicente Del Bosque ise yaptığı açıklamada futbolcularına övgü yağdırdı. Kupada 23 futbolcunun emeğinin olduğunu vurgulayan Del Bosque, "50 gündür birlikteyiz ve hiçbir sorun yaşamadık. Bu futbolcuların İspanya için biçilmez bir değerleri var." diye konuştu. Tecrübeli hoca, Euro 2008'deki şampiyonlukları sayesinde Dünya Kupası'nı kazandıklarını sözlerine ekledi.
İspanyol basını da, bir ilke imza atarak Dünya Kupası'nı kazanan milli takım oyuncularını yere göğe sığdıramadı. Gazeteler manşetlerinde "Evet, dünya şampiyonuyuz" ifadelerini kullanırken iç sayfalarında "Dünyanın kralları! Kupa, olağanüstü bir takımı ve futbolun ustalarını taçlandırıyor" yorumunu yaptı. AS gazetesi de "İspanya'dan göğe, dünya şampiyonuyuz" başlığı altında, İspanya'nın layık olduğu bir başarı elde ettiğini ve kutlamalar için herkesi sokağa döktüğünü kaydetti.
Buna karşılık Dünya Kupası'nı İspanya'ya kaptıran Hollanda'da ise büyük üzüntü yaşanıyor. Teknik Direktör Van Marwijk, İspanya'nın kendilerinden daha iyi oynadığını kabul ederken maçın hakemine yüklendi. Van Marwijk, "Hakem İniesta'nın golünden önce kornerimizi vermedi. Pozisyonu bir tek o görmedi. 84 bin 490 seyirci topun İspanya savunmasından çıktığını gördü, ama o görmedi. Bu, inanılmaz." dedi.
'Oğlunuz İniesta, tüm İspanya'yı mutlu etti'
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, golü atarak Dünya Kupası'nı İspanya'ya kazandıran Iniesta'nın babasına mesaj verdi. İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, "Bu zafer, ulusal birlik ve güveni tekrardan elde etmemize yardımcı olabilir." dedi. Zapatero, tarihî final maçını ailesi ile birlikte izlediğini ve İspanya'nın kupayı kazanmasının ardından gözyaşlarını tutamadığını söyledi.
İspanya'nın başarısındaki en büyük payın takım olarak hareket etme olduğunu vurgulayan Zapatero, bu başarının yeni nesillere özgüven sağlayacağını umduğunu ifade etti. Zapatero, "Eğer arkamızda, İspanya gibi birçok zorlukları aşan güçlü bir ülke olmasaydı, bu başarı gelemezdi." dedi. İspanya'ya kupayı getiren golü atan Andres Iniesta için, "Futbolcu ve insan olarak örnek biri." diyen Zapatero, "Oğlunuz tüm İspanya'yı mutlu etti." sözleriyle, Iniesta'nın babasını da kutladı.

Zaman