Dörtyol Anafen'in SBS başarısı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Anafen Dershanesi, Seviye Belirleme Sınavı'nda(SBS) büyük başarı gösterdi. Dershane, Hatay birincisi ve ilk onda 9 öğrenci

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Anafen Dershanesi, Seviye Belirleme Sınavı'nda(SBS) büyük başarı gösterdi. Dershane, Hatay birincisi ve ilk onda 9 öğrenci çıkarmayı başardı.

Türkiye genelinde 1 milyon 18 bin öğrencinin girdiği sınavın sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler kaç puan aldığını öğrenmek için yoğun çaba sarf etti. Sınavda elde ettiği başarıyı öğretmenleri ile paylaşmak isteyen Anafen Dershanesi öğrencileri, dershane binasında buluştu. Soruların tamamını doğru cevaplandıran Dörtyol Anafen Öğrencisi Burak Bozdoğan, 500 tam puan aldığını belirterek, "Bu başarımda dershanemin büyük katkısı oldu. Okulda ve dershanede gördüğüm konuları tekrar edip disiplinli bir şekilde çalıştım. Başarı da kendiliğinden geldi." dedi. 6. sınıflarda 500, 7. sınıflarda 496.828, 8. sınıflarda da 495. 742 puan alarak Hatay birincisi olan Nadide Paşalı ise, "Başarımı dershanemin ve ailemin desteğine borçluyum." diye konuştu.

Dörtyol Anafen Dershanesi Müdürü Hakan Solmaz ise, "Bu başarı bizim adımıza gurur verici. Sınav için öğrencilerimiz 3 yıl boyunca hazırlandılar. Düzenli derslere girdiler, testler çözdüler, ailelerin ve öğretmenlerin desteği ile bu başarı geldi. Hiç kuşkusuz ki en büyük pay sahibi ise öğrenciler. Umut ediyoruz hayal ettikleri okullara yerleşirler." şeklinde konuştu. Solmaz, Dörtyol'da ilk onda 9 öğrencileri bulunduğunu da sözlerine ekledi.