Basiad Başkanı Çelik Basiad İnşaat Şirketini Tanıttı

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) başkanı İsa Tamer Çelik, dernek bünyesinde ilk defa kurdukları inşaat şirketiyle alakalı bilgiler verdi

Basiad Başkanı Çelik Basiad İnşaat Şirketini Tanıttı
Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) başkanı İsa Tamer Çelik, dernek bünyesinde ilk defa kurdukları inşaat şirketiyle alakalı bilgiler verdi. Çelik BASİAD olarak Balıkesir'de bir ilki başardıklarının altını çizdi. BATİK'te düzenlenen yemekli basın toplantısında basın mensuplarına karşılıklı sohbet havasında açıklamalarda bulunan İsa Tamer Çelik, gazetelerde hakkında çıkan dayak iddialarının asılsız olduğunu, yalan haber olduğunu söyledi. Çelik, "Ben kimseden dayak yemedim. Evet rakı içmeyi severim, gece yaşamını severim. Ama kimse beni sarhoş görmemiştir" dedi.

BALIKESİR'DE ORTAK HAREKET OLDUK
BAS İAD Başkanı İsa Tamer Çelik, yaşanan küresel ekonomik kriz ile birlikte dünya devi büyük firmaların güçlerini birleştirerek ayakta kalma mücadelesi verdiği ortamda BASİAD olarak ilin rekabet gücünü artırıp ekonomisini güçlendirecek bir girişimde bulunduklarını anlattı. Çelik., "Ortaklık kültürünü ve bilincini yerleştirerek, işadamlarımızın iştirakine açık yeni bir oluşum planlandı. Ancak, bu düşünceleri hayata geçirebilmek o kadar kolay olmadı. Balıkesir'de ortak hareket etmek çok zor ve hayal gibiydi. 38 BASİAD üyesinden alınan olumlu görüşler sonrasında şirketimizin kurulmasına karar verildi. BASİAD çatısı altında kurmayı düşündüğümüz bu şirkete üyelerimizden daha fazla katılım olmasını arzuladık. Bizler Balıkesir'de bir ilki başardığımıza inanıyoruz, 12 Kasım 2009 tarihinde noter huzurunda, ana sözleşme imzalanarak, BASİAD İnşaat İç-Dış Ticaret ve Sanayi A.Ş. resmen kurulmuş oldu. Ardından ilk genel kurulunu 17 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştiren BASİAD A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanlığına İsa Tamer Çelik, başkan yardımcılığına Abdullah Bekki, yönetim kurulu üyeliğine Ümit Baysal, denetleme kurulu üyeliklerine de Türker Dadak ve Ahmet İşlek seçildiler.
Şirketimiz BASİAD A.Ş. şirket ana sözleşmesi gereği her türlü faaliyeti gerçekleştirmek üzere kuruldu. Ancak ortaklarımız ile yapılan toplantılar sonucunda inşaat sektörü ön plana çıktı ve belediyenin ihaleye çıkardığı Karesi Alışveriş Merkezi ihalesine katılmak için gereken hazırlıkları tamamladık. Şirketimiz bu ihaleye Zafer İlkkan Tekstil Turizm İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limitet Şirketi ortaklığı ile katıldı ve ihaleyi alma başarısı gösterdi. Nihayet 1 Temmuz 2010 tarihinde düzenlenen bir tören ile Karesi AVM'nin temeli atıldı. Balıkesir'imizin yıllarca özlemini duyduğu "bir araya gelebilmeyi başarabilmek, birlik olmak, birlikte hareket edebilmek" olgusunu hayata geçirdiğimiz temel atma töreninde, bu mutluluğumuzu bizlerle paylaşan Sayın Balıkesir Valimiz Yılmaz Arslan'a, Sayın İl Emniyet Müdürümüz Ömer Aydın'a, Sayın Belediye Başkanımız İsmail Ok'a, Sayın İl Genel Meclisi ve üyeleri ile değerli basın mensubu arkadaşlarımıza ve saygı değer Balıkesir halkına tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

ASILSIZ SÖYLENTİ VE İFTİRALAR
BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik, temel atma törenini takip eden günlerde şirketin bazı odakların hedefi haline geldiğini belirterek rahatsızlıklarını dile getirdi. Çelik, "Şirketimiz hangi amaca hizmet ettiği ve neyi amaçladığı anlaşılmayan bazı odakların hedefi olarak asılsız söylenti ve iftiralar ile yıpratılmaya çalışıldı. 38 ortağı bulunan bir anonim şirkete çıkar çetesi yakıştırması yapmak akıl ve sağduyu ile bağdaşmadığı gibi bütünüyle gerçek dışı ve haksız isnatlardır. Bu tür haksız ve mesnetsiz iftiralarda bulunanlar ile bu iddialara fırsat verenleri tüm Balıkesir kamuoyu yakından tanımaktadır. BASİAD A.Ş. adı geçenler hakkındaki mücadelesini hukuk platformunda sürdürecektir. BASİAD A.Ş. kuruluşunun ardından üstlendiği bu ilk işini sosyal bir proje olarak ele almıştır ve herhangi bir maddi beklenti içine girmemiştir. Çünkü şirketimizin kuruluş amaçlarından biri de Balıkesir'in kalkınmasına katkı sağlamak, yapılan ve yapılacak olan yatırımları ilimizdeki firmaların katılımıyla ortaya çıkarmak, Balıkesir halkına katma değer kazandırmaktır. Balıkesir'de ortak aklı harekete geçirip elbirliği ile güzel işlere imza atacağız. Ekonomiye ve kentimize katkı sağlayacağız. Kurduğumuz bu çok ortaklı şirket sayesinde onlarca yıldır var olan kötü imajı silmek için mücadele edeceğiz" diye konuştu. Çelik kardeşinin askere gitmesiyle alakalı olarak bir tatsızlık yaşandığını, ancak iddia edildiği gibi bir dayak olayının söz konusu dahi olmadığını belirtti. Çelik, haberden sonra Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın kendisini arayarak bilgi istediğini fakat ortada böyle bir şey olmadığını, haberin yalan olduğunu söylediğini anlattı.
BASİAD başkanı Çelik açıklamasının ardından toplantıya katılan BASİAD yönetim kurulu ve üyelerini tek tek tanıttı. Basın mensuplarının sorularına da cevap veren Çelik ve yönetim kurulu üyeleri kurulan şirketin geniş bir vizyona sahip olduğunu, emin adımlarla ilerlemek istediklerini kaydettiler. Karesi AVM inşaatıyla alakalı kısa bilgi veren inşaat mühendisi Kağan Fazıl, alanın altında büyük bir su kitlesinin bulunduğunu, ancak buna karşı beton zeminle baskı uyguladıklarını, alınan tedbir ile herhangi bir riskin söz konusu olmadığını söyledi. Son derece sağlam ve kaliteli bir yapının ortaya çıkacağını belirten BASİAD yöneticileri Karesi AVM'deki işyerlerinin iş bittikten sonra tamamının satılacağını ümit ettiklerini belirttiler.