Başbakan, MÜSİAD heyetini kabul etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi. Başbakan'a 2010 Türkiye Ekonomisi Rap

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi. Başbakan'a 2010 Türkiye Ekonomisi Raporu'nu sunan heyet, Erdoğan'la ayrıca, son günlerde artan terör olayları ve referandum sürecini konuştu.

Başbakanlık'ta gerçekleşen buluşma, yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, dernek olarak yayınladıkları Ekonomi Raporu'nun 2010 yılı çalışmalarını içeren versiyonunu Başbakan'a sunduklarını belirtti. Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 11.7'lik büyüme gösterdiğini ifade eden Vardan, hükümetin ekonomideki başarılarını tebrik ettiklerini aktardı.

Toplantı süresince son günlerde artan terör olaylarının da konuşulduğunu söyleyen Vardan, Türkiye'de daha önce hiç yapılmamış teşvik yöntemi uygulandığını, bununla ilgili olarak 4.bölgeye önemli teşvikler verildiğini dile getirdi. Sanayici ve işadamlarının bu bölgelere yatırım yapması için güvenlik gerekliliğine vurgu yapan MÜSİAD Başkanı, iktidar, muhalefet, Sivil Toplum Kuruluşları ve toplum olarak herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirtti.

"ANAYASA MAHKEMESİ YETKİSİNİ AŞARAK ESASTAN İNCELEME YAPTI"

Başbakanlıktaki buluşma sonrası referandum sürecini de değerlendiren Vardan, Anayasa Mahkemesi'nin, aldığı karar çerçevesinde kısmi iptal olsa da Meclis'te kabul edilen paketin referanduma gittiğine dikkat çekti.

Meclis'in, yasama görevi çerçevesinde bir karar aldığını söyleyen Vardan, "Anayasa Mahkemesi yetkisini aşarak inceleme yaptı. Her ne kadar referandum sürecini etkilememiş olsa da yetki aşımı söz konusudur. " şeklinde konuştu.