Yurtta yol durumu

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları G

  Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım , bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor .

Karayolları Genel Müdürlüğü ' nden yapılan yazılı açıklamada , Mekece-Bozüyük yolunun 60-65 ' inci kilometreleri arasındaki köprülerde 27 Temmuz ' a kadar yapılacak çalışmalar nedeniyle sol taşıma yolunun trafiğe kapatılacağı ve ulaşımın sağ şeritten iki yönlü olarak verileceği bildirildi .

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 9-11 ' inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri 14 . 00-16 . 00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı olacak .

TEM Otoyolu ' nun Ispartakule kavşağı-Avcılar kavşağı arasında kalan kesiminde ve Avcılar kavşak kolları kesimlerinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle 18 . 08 . 2010 tarihine kadar her gün 22 . 00–06 . 30 saatleri arasında şeritler tamamen kapatılarak ulaşım karşı yönden gidiş-geliş olarak sağlanacak .

Erzincan-Erzurum yolunun 62-65 ' inci kilometreleri arasında sürdürülen bölünmüş yol yapım çalışmaları esnasında patlayıcı madde kullanıldığından hafta içi her gün 13 . 30-14 . 30 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak .

Bartın-Safranbolu-Karabük yolunun 17-22 ' inci kilometreleri arasında Devlet Su İşleri tarafından yapılan Kirazlıköprü Barajı inşaatı nedeniyle 08 . 00-18 . 00 saatleri arasında ulaşım aralıklı olarak sağlanacak .

Karacabey-Bursa yolunun 35-38 ' inci kilometreleri arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım Bursa-Karacabey istikametinden sol şeritten verilecek .

Ankara-Kırıkkale yolunun 25-38 ' inci kilometreleri arasında asfalt çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanacak .

Niksar-Reşadiye yolunun 22-34 ' üncü kilometreleri arasında Reşadiye İlçesi Çakmak mevkiinde yürütülen yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım 07 . 00–17 . 00 saatleri arasında 45 dakikalık aralıklarla kesilerek kontrollü olarak verilecek .

Açıklamada , kara yollarının yapım , bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi , trafik işaret ve işaretçilerine uyulması , zincir , takoz ve çekme halatı bulundurulması , aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi .