Van'da Uyuşturucu Operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramada, bir ailenin bulunduğu araçta 97 kilo 223 gram eroin ele geçirildi.

Van'da Uyuşturucu Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında İran ve Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu götürecek olan M.S.V. isimli şahsın araç ve kimlik bilgilerine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen ekipler, M.S.V.'nin eşi K.V. ile kızı R.V.'nin de bulunduğu aracı takibe aldı.
İstanbul'a doğru yola çıkan araç, İpekyolu Caddesi üzerindeki polis lojmanları girişinde durduruldu. Araçta yapılan aramada, 97 kilo 223 gram eroin ele geçirildi.
Ekiplerin, Van-Bitlis karayolunda basın mensupları için gerçekleştirdiği operasyon tatbikatı ise gerçeğini aratmadı. Uzun süre şüpheliyi takip eden ekipler, durdurdukları araç sürücüsünü kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yanında bulunan kademeye getirilen araç, narkotik dedektör köpeği tarafından didik didik arandı. Yapılan arama sonucu aracın tavan kısmında özel yapılmış gizli bölmelerde 97 kilo 223 gram eroin ele geçirildi. Araçta bulunan sürücü M.S.V. ve eşi K.V. ile
kızı R.V. gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan ve adli makamlara çıkarılan zanlılardan M.S.V. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, zanlının kızı ve eşi ise serbest bırakıldı.