Siirt'e tarifeli uçak seferleri başladı

Siirt havaalanına tarifeli uçak seferleri bugün başladı. Bora Jet Firmasına ait uçakların tarifeli seferlere başlaması ile birlikte Siirtlilerin hasre

  Siirt havaalanına tarifeli uçak seferleri bugün başladı . Bora Jet Firmasına ait uçakların tarifeli seferlere başlaması ile birlikte Siirtlilerin hasreti bitti .

Bora Jet Firması TC-YAB tipi 66 kişilik uçaklarla cuma ve pazartesi günleri olmak üzere haftada iki gün , Siirt Ankara arasında karşılıklı seferlere başladı .

İlk seferin başlaması nedeniyle Siirt Havaalanı ' nda bir tören düzenlendi . Vali Musa Çolak , Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yıldırım Şafak , AK Parti İl Başkanı Bayram Kızılay ve bazı vatandaşların katıldığı törende , Kaptan Pilot Sedat Yeğen , uçuş ekibi ve yolcular çiçeklerle karşılandı .

Uçaktan inen ilk yolcu eski Belediye Başkanı Mervan Gül oldu . Vali Çolak , yaptığı konuşmada , bu günün Siirtlilerin mutluluk günü olduğunu ve bu firmaya sahip çıkmaları gerektiğini belirtti . Vali Çolak , " Bundan sonra bütün Siirtli hemşerilerimizin Siirt Havaalanı ' nı tercih etmeleri gerekir . Bu seferlerin sürmesi ve sayılarının daha da artması yolcu sayısına bağlıdır . Bugün Siirtlilerin mutluluk günüdür . İlin valisi olarak bu seferlerin başlaması nedeniyle büyük mutluluk duyuyorum . Havaalanı pistinin uzatılmasına ve uçak seferlerinin başlamasına büyük katkılarda bulunan başta Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ' a ve sayın Ulaştırma Bakanımız ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum . Şu anda havaalanımızda hiçbir sorun yok . Uçaklarımız çok rahat inip kalkabiliyor . " dedi .

Pilot ve ekibine teşekkür eden Vali Çolak , daha sonra uçağa binerek inceledi . Kaptan Pilot Sedat Yeğen de çok rahat bir iniş yaptıklarını ve hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti . Vali Çolak ve diğer yetkililer , uçağın kalkışını izledikten sonra havaalanından ayrıldı .

Bora Jet Firması yetkilisi M . Faruk Sualp , uçakların Ankara ' dan pazartesi ve cuma günleri saat 15 . 00 ' te kalkacağını ve Siirt Havaalanı ' na indikten sonra , 18 . 00 ' de tekrar Ankara ' ya döneceğini belirtti . Sualp , " Önümüzdeki haftalardan itibaren de İstanbul aktarmalı seferlerin başlaması için planlamalar yapıyoruz . " dedi .