Öger Tur, İngiliz Thomas Cook'a satıldı

Avrupa'nın en büyük tur operatörlerinden Öger Tur, İngiliz tur operatörü Thomas Cook'a satıldı. Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, hisselerin

  Avrupa ' nın en büyük tur operatörlerinden Öger Tur , İngiliz tur operatörü Thomas Cook ' a satıldı . Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger , hisselerinin tamamını Thomas Cook ' a sattığını duyurdu .

Öger , yaptığı yazılı açıklamada , kurduğu şirketin Thomas Cook ' a devredilmesine , kızı Nina Öger ve şirketin yönetim kurulu ile birlikte karar verdiklerini açıkladı .

Thomas Cook ' un markasına güvendiğini belirten Vural Öger , " Geçtiğimiz aylarda ayrıntılı bir şekilde olası bir devir konusunda görüşmelerimiz olmuştu . Mutabık kalamadığımız konular sebebi ile görüşmeleri askıya almıştık . Kısa süre önce Thomas Cook tekrar bizimle bağlantı kurdu . Yapılan görüşmeler sonucunda önemli stratejik konular ve rakamlar üzerinde anlaşma sağlandı . " dedi .

Bu kararı vermenin , kendisi için kolay olmadığını dile getiren Öger , " Ancak bu , eserimin gelecekte de büyüyerek devam etmesi için kızım Nina Öger ile birlikte inanarak aldığımız ve destekleyeceğimiz bir karardı . Bu hiç şüphesiz ki müşterilerimizin , iş ortaklarımızın ve tabii ki olumlu katkıları ile başarımızda büyük pay sahibi olan çalışanlarımızın menfaatleri gözetilerek alınmış bir karardır . Thomas Cook ile birlikte Türkiye turizm potansiyelini geliştirerek doğru yönde değerlendireceğiz . " açıklamasında bulundu .

Öger , gelecekte denetim kurulunun bir üyesi olarak şirket ile ilgili önemli stratejik kararlarda etkin olmaya devam edeceklerini belirterek , şöyle devam etti :

" Kızım Nina Öger , daha önce olduğu gibi Türkiye ' deki işlerimizi benimle birlikte yönetmeye devam edecek . Başarılı ekibimizle birlikte gücümüzü artırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz . Türkiye ' deki iş ortaklarımız ve sahip olduğumuz know how ile Türkiye spesiyalisti olarak kaliteli servisimizi Thomas Cook çatısı altında geliştireceğiz . Türkiye ' deki tecrübelerimizi ve başarılı iş ağımızı Thomas Cook Group ' a sunmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz . "

Vural Öger , Türkiye uçuşları konusunda geniş bir ağa sahip olan uçuş segmentli ÖGER Türk Tur , Incoming birimi Holiday Plan ve Otel grubu Majesty Hotels & ; Resorts ' un satış anlaşmasının kapsamında olmadığını bildirdi . Rekabet Kurulu ' nun vereceği karar neticesinde hisse devirlerinin 2010 Eylül ayına kadar tamamlanması bekleniyor .