Öger Tur Almanya satılıyor

Thomas Cook Grubu, Almanya'da özellikle Türkiye tatil paketleri alanında faaliyet gösteren tur operatörü Öger Tur GmbH'nin yüzde 100'ünü kurucu hissedar Vural Öger'den satın alacağını duyurdu.

  Thomas Cook Grubu , Almanya ' da özellikle Türkiye tatil paketleri alanında faaliyet gösteren tur operatörü Öger Tur GmbH ' nin yüzde 100 ' ünü kurucu hissedar Vural Öger ' den satın alacağını duyurdu . Thomas Cook ' tan yapılan yazılı açıklamaya göre , şirket , Öger Tur ' u yıl sonu kapanışında belirlenecek olan nakit karşılığı ile son 12 aylık net borç ve benzeri borçlar toplamına dayanarak yaklaşık 30 milyon euroya satın almayı planlıyor .

Ayrıca , Öger Tur bünyesindeki diğer firmalar , Türkiye ' de 2 , 5 milyon euro değerinde acente ve konaklama hizmetini Thomas Cook ' a karşılıksız sağlamayı kabul etmiş bulunuyor .

Bu satın almayla ciddi bir sinerji yaratılmasının yanı sıra işletme giderlerindeki azalma , Condor ile daha fazla firma-içi uçuş , uçakların daha verimli kullanımı ile uçuş , otel ve tesis içi hizmetlerinin toplu alımı sayesinde yıllık 8 milyon euronun üzerinde tasarruf sağlanması beklenirken , yaratılacak sinerjinin tam faydasını ikinci yılda görmeyi hedefleyen Thomas Cook , Türkiye ve diğer civar güzergahlara hizmet veren Öger markasını ve firmanın Hamburg ' daki ofislerini kullanmaya devam edecek .

Avrupa Komisyonu ' ndan rekabet izninin çıkması koşuluna bağlı olan satın alma sürecinin en geç Eylül 2010 ' da tamamlanması bekleniyor .

CNN Türk