Nazilli'de Hayvan Hırsızlığı İddiası

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bağlı köylerden küçükbaş hayvan hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı.

  Edinilen bilgilere göre ; bu sabah saat 04 . 30 sularında Pirlibey ' den Nazilli istikametine gitmekte olan ve plakasının kalemle boyanması sonucu şüpheli bir hale gelen 09 E 1680 plakalı aracı durduran jandarma ekipleri , araç içinde bulunan koyunların olduğunu gördü . Yapılan incelemede Pirlibey ' den 6 adet koyun ve Yenipazar ' dan ise araç çalınması olaylarıyla ilsizi olduğu tespit edilen araç sürücüsü Ahmet Ç . gözaltına aldı .
Aracının çalındığı ihbarını yapan araç sahibi Bilgican Y . , emniyette verdiği ifadesinde hayvan hızlığıyla ilgisinin olmadığını iddia ederken ; aynı zamanda ortağı olan Ahmet Ç ' in hayvan hırsızlığıyla ilgisinin olup olmadığı yönünde bilgisinin olmadığını belirtti .
İfadesi alınan araç sahibi Bilgican Y . serbest bırakılırken ; araba ve koyun hırsızlığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen Ahmet Ç . ise tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi ' ne gönderildi .
Jandarmanın olayla ilgili yaptığı araştırmada şahsın aynı araç ve aynı ayakkabı ile 30 Haziran 2010 günü de Esenköy ' den 8 adet küçükbaş hayvan çaldığı belirlendi . Ayrıca araçta birçok parmak izinin çıktığı öğrenilirken , parmak izlerinin kriminal laboratuara gönderildi kaydedildi . Olayla ilgili soruşturma devam ediyor .