Mahkumlar çevre ödülü kazandı

Muğla genelinde yayınlanan bir yerel gazete tarafından her yıl düzenlenen "Yılın EN'leri" seçmelerinin beşincisinde, Türkiye'de ilk defa cezaevindeki

  Muğla genelinde yayınlanan bir yerel gazete tarafından her yıl düzenlenen " Yılın EN ' leri " seçmelerinin beşincisinde , Türkiye ' de ilk defa cezaevindeki mahkumlar ödül alacak . Yerel Hamle Gazetesi ' nin okuyucularının oylarıyla " Yılın Çevrecisi " ödülüne , ilin karayollarında temizlik yapan Ula Yarı Açık Cezaevi hükümlülerinden oluşan çöp toplama ekibi layık görüldü .

2010 ' un Yılın EN ' leri ödüllendirmesinde , okuyucular tarafından 13 dalda 39 kişi için 80 bine yakın oy kullanıldı . Çevre dalında Ula Yarı Açık Cezaevi Çöp Toplama Ekibi birinci olurken Marmaris Çevre Günülüleri Derneği Başkanı Filiz Ersan ve ÇEKÜL Vakfı Temsilcisi Meral Oğuz ikinci oldu . Gazetenin iki prestij ödülünden birinin ulusal dalda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ' na , yerel dalda Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof . Dr . Nurettin Demir ' e verilmesi uygun görüldü . Ödüller , bugün saat 18 . 00 ' de Akyaka ' daki Hamle Hotel ' de , Hisarcıklıoğlu ' nun da katılacağı bir törenle verilecek . Törende , Ula Yarı açık Cezaevi ' nden 10 kişilik çöp toplama ekibi de bulunacak .