Kosgeb Desteklerini Açıkladı

KOSGEB Erzurum Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''20

Kosgeb Desteklerini Açıkladı
  KOSGEB Erzurum Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen ' ' 20 . Yüzyılda KOSGEB ve Yeni Destek Modelleri ' ' konulu toplantı büyük ilgi gördü . Toplantıda konuşan KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz , ' ' Daha fazla kadın girişimci olmasını sağlamak için onlara yönelik ayrıcalıklı programlar hazırladık ' ' dedi .
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ( ETSO ) Toplantı Salonu ' nda düzenlenen ' ' 20 . Yüzyılda KOSGEB ve Yeni Destek Modelleri ' ' toplantısında , KOSGEB ' in yeni hazırladığı programlar hakkında bilgi verdi . Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş , Ticaret ve Sanayi Meclis Başkanı Saim Özakalın , Erzurum Defterdarı Osman Şimşek , MÜSİAD Başkanı Mustafa Güvenli , daire amirleri ve sanayi işadamlarının katıldığı toplantıda KOSGEB destekleri anlatıldı .
KOSGEB olarak 20 yıldır belli bir plan çerçevesinde KOBİ ' lere destek olmaya çalıştıklarını ifade eden KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz , KOSGEB ' in KOBİ ve girişimcilere destek için kurulduğunu anımsattı .
Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimci geliştirilmesi için programlar hazırladıklarını anlatan Tüysüz , ' ' Teknolojik fikirlere sahip tekno-girişimcilerin desteklenmesi , KOBİ ' lerde Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması , mevcut Ar-Ge desteklerinin geliştirilmesi , inovasyon ( yenilik ) faaliyetlerin desteklenmesi için çeşitli programlar hazırladık . Ey bakkal arkadaşlar beş işletme bir araya gelin ve 1 , 5 milyon TL ' lik kaynağın yarısını biz size verelim ve güç birliği yapın . Kadının olduğu her yerde , kültür , seviye , dinamizm vardır ve dolayısıyla kadınlarımızın hem ekonomik , hem sivil hayatta hem de sivil toplum hayatında olmasını arzu ediyoruz . Kadın girişimci sayılarının artması temennisiyle çeşitli destekler veriyoruz . Sadece kadın girişimcilerimiz için İş Geliştirme Merkezi ( İŞGEM ) kurmaya başladık . Daha fazla kadın girişimci olmasını sağlamak için onlara yönelik ayrıcalıklı program hazırladık . Kadınlarımıza yüzde artı 10 ' luk destek oranıyla , yörelerine göre yüzde 70-80 şeklinde ayrıcalık yaptık . ' '