İspanya Hollanda : 0-1 - İspanya Dünya Şampiyonu oldu

Hollanda'yı Anders İniesta'nın uzatma dakikalarının dolmasına kısa bir süre kala attığı golle 1-0 yenen İspanya tarihinde ilk kez dünya şampiyonu oldu.

İspanya Hollanda : 0-1 - İspanya Dünya Şampiyonu oldu
  Faullerden doalyı bol sarı kartla geç ; en oyunda Hollandalı futbolcu John Heitinger ikinci sarı kartı gö ; rerek oyundan atıldı .

İspanyollar gece boyunca bu tarihlerinin ilk dü ; nya kupası galibiyetlerini kutlarken , gö ; zlemciler , dü ; nya kupasının bir başka galibinin ise turnuvalara ev sahipliği yaparak prestij kazanan Gü ; ney Afrika olduğunu sö ; ylü ; yor .

Hollanda ise , 1974 , 1978 yıllarında finalde kaybettiği dü ; nya şampiyonluğunu 2010 ' da da kazanamayarak hayal kırıklığı yaşadı .

Maç ; ın başında pasa dayalı futboluyla etkili olmaya ç ; alışan İspanya Hollanda ' nın sert savunmasıyla karşılaştı .

14 sarı kartın gö ; sterildiği maç ; ın uzatma dakikalarında rakibini dü ; şü ; ren Heitinga uzatma dakikalarının ilk yarısında kırmızı kartla oyun dışı kaldı .
İspanya takımı kupanın galibi

Her iki tarafın da maç ; ı lehlerine ç ; evirme fırsatı yakaladıkları maç ; ta Sergio Ramos ' un elverişli pozisyondaki kafa vuruşu ü ; stten auta giderken , Arjen Robben ' in karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ayağıyla kurtaran Cassias takımını geriye dü ; şmekten kurtaran isim oldu .

Oyuna sonradan oyuna giren Fabregas , uzatma dakikalarının hemen başında maç ; ı takımının lehine ç ; evirme fırsatını değerlendiremedi ; vuruşunu Hollanda kalecisi Stekelenburg ' un sol ayağıyla kurtardı .

Ancak Fabregas uzatma dakikalarının sonlarına doğru ceza sahası ü ; zerinden verdiği pasla İniesta ' yı Hollanda kalecisiyle karşı karşıya bıraktı .

Soğukkanlı bir şekilde topu ö ; nü ; nde bulan İniesta da bu pası sert bir vuruşla Hollanda kalesine gö ; nderirken ü ; lkesinin ilk kez dü ; nya şampiyonluğuna ulaşmasını sağlayan isim olarak da tarihe geç ; iyordu .