iPad için iOS 4 Kasım 2010'da

Apple iPad için yeni işletim sistemi Kasım'da kullanıcılara sunulacak.

iPad için iOS 4 Kasım 2010'da
  iPhone 4 ' den hemen ö ; nce 2G versiyonu hariç ; tü ; m telefonlara ve iTouch ' lara sunulan iOS 4 halen iPad iç ; in sunulmuş değil . Bildiğiniz gibi iPad ' in işlemcisi daha hızlı olmasına rağmen ( iPad 1 Ghz A4 , iPhone 4 800 Mhz civarı ) , bellek miktarı daha dü ; şü ; k ( iPad 256 Mb , iPhone 4 512 Mb ) bunun nedenler hakkında ç ; eşitli spekü ; lasyonlar olsada esas nedenlerin ü ; retim maliyeti ve pil ö ; mrü ; gibi nedenlere bağlamak elimizdeki en ö ; ne ç ; ıkan sebep .

Hatırlarsanız iPad halen iPhone OS 3 . 2 kullanıyor yani iPhone sü ; rü ; mü ; nden farklı bir sü ; rü ; m kullanmakta . Hatta bluetooth klavye desteği yada farklı arka planlar kullanbilme gibi bazı iOS 4 ö ; zelliklerini iPad ' de şimdiden bulabilmek mü ; mkü ; n . Bü ; yü ; k ihtimalle iPad iç ; in ç ; ıkacak iOS 4 ' de farklı bir sü ; rü ; m olabilir , bü ; yü ; k ihtimalle iOS 4 . 1 ve iPad ' e ö ; zel optimizasyonlar gelebilir .

Yinede iOS 4 ' ü ; n iPad ' e şimdiden sunulmamasının en bü ; yü ; k nedeni iOS 4 ' ü ; n iPhone 4 sü ; rü ; mü ; ne zar zor yetiştirilmesi gö ; steriliyor . Bu nedenle iPad ' e ö ; zel gelecek şeyler iç ; in aynı bir optimizasyon ve ç ; alışma gerektiği aç ; ık . iOS 4 tanıtımı sırasında Steve Jobs iPad iç ; in iOS 4 ' ü ; n ' Bu son bahar ' demişti . Şimdi ise iAD ' in bü ; yü ; k reklam verenlere kasım ayında iPad iç ; in hazır olacağını sö ; ylemesi gü ; ncellemenin geliş tarihi hakkında bü ; yü ; k bir ipucu vermiş oldu .

Gelecek bir başka ö ; zellik ise klasö ; rleme ve birleştirilmiş mail kutusu olacak fakat spekü ; le edilen bir ç ; ok ö ; zellik mevcut . Bunlar arasında bir giriş ekranı ve burada widget ' ların olması kısaca bir ç ; ok ufak tefek şeyi girmeden ö ; nce gö ; rebilemek yada karşılama ekranında yer alması .

Donanımhaber