İngiltere'de Webber kanatlandı

Formula 1'de sezonun 10. yarışı olan İngiltere Grand Prix'sini, Red Bull takımının Avustralyalı pilotu Mark Webber kazandı. İngiltere'nin 5.891 kilometre uzunluğundaki S...

 

Formula 1 ' de sezonun 10 . yarışı olan İngiltere Grand Prix ' sini , Red Bull takımının Avustralyalı pilotu Mark Webber kazandı .

İngiltere ' nin 5 . 891 kilometre uzunluğundaki Silverstone Pisti ' nde , 52 tur üzerinden yapılan yarışa 2 . sırada başlayan 34 yaşındaki Webber , 1 saat 24 dakika 38 . 200 saniyede zafere uzandı . Toplam 306 . 747 kilometrelik yarışta damalı bayrağı ilk sırada gören Avustralyalı pilot , bu sezon 3 ' üncü birinciliğini elde etti . İstanbul Park ' ta ve Kanada Grand Prix ' sinde birinci olan ve pilotlar klasmanında ilk sırada yer alan McLaren ' in 25 yaşındaki İngiliz pilotu Lewis Hamilton , 4 . cepten başladığı yarışta uzun süre takip ettiği Webber ' i geçemedi ve ülkesinde ikincilikle yetindi .
18 puan alan dünya şampiyonu Hamilton , pilotlar klasmanındaki liderliğini de 145 puanla sürdürdü . Mercedes takımının Alman pilotu Nico Rosberg , Malezya ve Çin Grand Prix ' lerinin ardından İngiltere ' de de 3 . olarak podyuma çıkma başarısını gösterdi . Pistlere geri dönen 7 kez dünya şampiyonu Mercedes pilotu Michael Schumacher ise 10 . sıradan başladığı yarışta sadece 1 sıra yükseldi ve Grand Prix ' yi 9 . sırada bitirdi .
Geçen yılki mücadeleyi kazanan , bu yıl da yarışa ilk sırada başlayan Red Bull pilotu Sebastian Vettel , Grand Prix ' ye iyi bir başlangıç yapamadı ve otomobilinin kontrolünü kaybederek arka sıralara geriledi . Yarışın ilk turlarında lastiği patlayan ve servis alanına girmek zorunda kalan Alman pilot , " pole position ' ' avantajını değerlendiremedi ve geçen yıl kazandığı İngiltere Grand Prix ' sini bu yıl 7 . sırada bitirdi . Önceki gün yapılan sıralama turlarında , aracında yaşadığı sorunlar nedeniyle 14 . olan McLaren ' in dünya şampiyonu pilotu İngiliz Jenson Button , ülkesinde podyuma çıkma hedefini bu yarışta da gerçekleştiremedi , ancak çok iyi bir performans sergileyerek , 10 sıra birden yükseldi ve mücadeleyi 4 . sırada tamamladı . Button , geride kalan 10 yarışta 2 kez birincilik elde etti . Markalar klasmanında , McLaren Mercedes 278 puanla birinciliğini sürdürdü . İkinci sırada 249 puanla Red Bull takımı yer alırken , Ferrari 165 puanla üçüncü sırada bulunuyor .
SILVERSTONE CİHAN

Zaman