Hayırsever İşadamından Engellilere Tekerlekli Sandalye

Hollanda'da yaşayan Çorumlu hayırsever işadamı Metin Demirci tarafından temin edilen 33 tekerlekli sandalye düzenlenen törenle engellilere teslim edildi.

  Çorum Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ' nde düzenlenen törene AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Orhan Erdem , AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım , Çorum Vali Vekili Hüseyin İçten , Belediye Başkanı Muzaffer Külcü , AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader , hayırsever işadamı Metin Demirci katıldı .
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü , sağlığın önemli olduğunu söyledi . Engellilerin toplumun bir gerçeği olduğunu belirten Başkan Külcü , toplumun her kesiminin engelsiz bir yaşam için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı .
Belediye olarak yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Külcü , bundan sonra 6 ay ila 1 yıl arasında düzenli olarak engelli insanlara tekerlekli sandalye dağıtacaklarını söyledi .
Asker ailelerine verilen para yardımı konusunda da düzenleme yaptıklarını açıklayan Külcü , " Asker ailelerine verilen 75 TL para yardımını 200 TL ' ye yükselttik . Bunun belediyemize maliyeti 1 milyon TL . Bu ülke için cephede mücadele eden vatan evlatlarımızın geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmak için bu kararı aldık " dedi .
Çorum Belediyesi ' nin bu yıl 10 bin paket gıda yardımı yapacağını açıklayan Külcü , 5 bin paket gıda paketi ihalesinin yapıldığını , diğer 5 bin paket gıda paketi ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını bildirdi .
Konya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Orhan Erdem de , engelliler konusunun yapılan yasal düzenlemelerle hükümet politikasından çıkarılıp devlet politikası haline geldiğini belirtti .
Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ise , insanların sadece doğuştan değil , doğduktan sonra da engelli olabileceğine dikkat çekerek , engellilere sahip çıkılması çağrısında bulundu .
Yapılan konuşmaların ardından engellilere tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı . Program sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü , AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Orhan Erdem ve hayırsever işadamı Metin Demirci ' ye çeşitli hediyeler verildi .