Gerçeker ilk kez konuştu

Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasa değişikliğine ilişkin verdiği kısmi iptal kararına tepkiler sürüyor. Yargıtay Başkanı Gerçeker ilk kez konuştu.

  Yargıtay Başkanı Hasan Gerç ; eker , Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliğine ilişkin kısmi iptal kararıyla ilgili , &ldquo ; Hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; ne , hukuk devleti ilkelerine , yargı bağımsızlığına , kuvvetler ayrılığı ilkelerine aykırı Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili maddelerin tü ; mü ; nü ; n iptali gerekirdi&rdquo ; dedi .

Yargıtay ' a gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gerç ; eker , Anayasa değişikliği paketinde &ldquo ; iptal edilen kısımların kendileri iç ; in iptal edilmesi gereken kısımlar olduğunu , ancak bunun yeterli olmadığını dü ; şü ; ndü ; ğü ; nü ; &rdquo ; sö ; yledi .

Gerç ; eker , &ldquo ; Hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; ne , hukuk devleti ilkelerine , yargı bağımsızlığına , kuvvetler ayrılığı ilkelerine aykırı Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili maddelerin tü ; mü ; nü ; n iptali gerekirdi . Ama bu noktada diyecek bir şey yok . Arkadaşlarımız ö ; yle takdir etmişler . Artık milletin iradesi sonucu belirleyecek&rdquo ; diye konuştu .

internethaber