Del Bosque: 'Çok gergin bir maç oldu'

Dünya şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Vicente del Bosque, Hollanda ile çok gergin bir final oynadıklarını söyledi.

  Dünya şampiyonu İspanya ' nın teknik direktörü Vicente del Bosque , Hollanda ile çok gergin bir final oynadıklarını söyledi . Del Bosque , 1-0 kazandıkları 2010 Dünya Kupası finalinden sonra düzenlediği basın toplantısında , Hollanda ' nın işlerini çok zorlaştırdığını söyledi .

Deneyimli teknik adam , " çok gergin bir maç oldu . İkinci yarıda oyunu kontrol ettik ve topun hakimiyetini elimize aldık . Robben çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi , ama futbolda bunlar olur " dedi .

117 . dakikada galibiyeti getiren golü atan Andre Iniesta ' yı diğerlerinden ayırmasının söz konusu olmadğını ifade eden Del Bosque , " bu hepimizin zaferi . Iniesta ' yı , Xavi ' yi diğerlerinden ayrı tutamayız " dedi .

Mücadelenin penaltılara gitme ihtimaline rağmen David Villa ve Xabi Alonso ' yu neden oyundan aldığına açıklık getiren Del Bosque , " Villa ' yı çıkartmaktan korktum ancak gerekliydi . Penaltılara bırakmadan kazanmak konusunda kendimize güvendik " diye konuştu .

Dünya Kupası ' na kazanmalarında en önemli etkenin Euro 2008 şampiyonuğluğu olduğunu söyleyen Del Bosque , oyun tarzlarının 2008 ' de şekillendiğini ve bu sistemi takip ettiklerini kaydetti .

Vicente del Bosque , Hollanda ' nın sert oyununun kendilerini şaşırtmadığını ve bu tip sertlikerin oyunun doğal unsurları olduğunu sözlerine ekledi .

Şampiyonluk golünü Jarque ' ye adadı

İspanya ' ya tarihinin ilk dünya şampiyonluğunu getiren golün sahibi Iniesta , " ben çok zorlu bir maçta sadece küçük bir katkı yaptım . İspanya bu kupayı hak etti . Sevincimi anlatacak kelime bulamıyorum " dedi .

Iniesta , attığı golü geçen yıl kalp krizinden ölen arkaşı Espanyol futbolcusu Daniel Jarque’ye atadı .

Iniesta , finalin ikinci uzatma devresinde attığı gol sonrası formasını çıkararak “Dani Jarque her zaman bizimle " yazılı tişörtüyle 8 Ağustos 2009’da takımı Espanyol ile birlikte Italya’da hazırlık kampındayken kaldığı otelde kalp krizi geçirerek ölen arkadaşını andı .

Iniesta ' ya gol pasını veren Cesc Fabregas ise , " bu turnuvada istediğim kadar forma giymediğim için biraz üzüldüm ama sonunda her şeye değdi . Umarım iki yıl sonra Avrupa Şampiyonası ' nda daha büyük bir mutluluk yaşarız " diye konuştu .


CNN Türk