BDP'li Hasip Kaplan'dan şaşırtan açıklama

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kürtler'in hiç bir şekilde Türkiye'den ayrılmak istemediğini belirterek, “Türkiye'de tartışılmayacak bir şey varsa bu ülkenin birliği ve bütünlüğüdür” dedi.

BDP'li Hasip Kaplan'dan şaşırtan açıklama
  Son dö ; nemde artan ç ; atışmaların kü ; ltü ; rel taleplerden ç ; ok enerji politikaları ile ilgili olduğunu belirten Kaplan , &ldquo ; 50 bin PKK ' lıyı dağdan indirmek ç ; ok basit . Ama burada hangi kart nasıl kullanılıyor? Bugü ; n gencecik askerlerimiz ö ; lü ; yorsa bilemediğimiz nedenleri var&rdquo ; dedi .

Kaplan , BDP ' nin ö ; rgü ; tlenme ç ; alışmaları kapsamında dü ; zenlenen programlara katılmak amacıyla Antalya ' ya geldi . Ö ; rgü ; t ve halk buluşmalarına yö ; nelik toplantılar ö ; ncesinde Antalya Kü ; ltü ; r Merkezi yanındaki kafeteryada basın mensupları ile bir araya gelen Kaplan , Tü ; rkiye gü ; ndemine ilişkin aç ; ıklamalarda bulundu . Kaplan , 12 Eylü ; l ' de yapılacak referandumun 12 Eylü ; l Anayasası ' nın ö ; mrü ; nü ; uzatma anlamı taşıdığını ö ; ne sü ; rerken yapılan değişikliklerin kabul gö ; rmesi halinde Tü ; rkiye ' nin 10-20 yıl yeni anayasa değişikliği istemini gü ; ndeme getiremeyeceğini savundu . Değişiklik paketinde bazı maddelerin anlamsızca korunduğunu vurgulayan Kaplan , ' AK Parti referandumla 12 Eylü ; l Anayasası ' nın ö ; mrü ; nü ; uzatmaya ç ; alışıyor . Başlangıcı , sonuna dokunmuyor . Sonra ç ; ıkıp ' Şapka maddesine dokunamazsınız ' diyor . 12 Eylü ; l Anayasası ' nın ö ; mrü ; nü ; uzatmak bu ü ; lkeye yapılabilecek en bü ; yü ; k kö ; tü ; lü ; ktü ; r&rdquo ; dedi .

' EVREN ' İ YARGILAYAMAZSINIZ '

Anayasa ' da ö ; ngö ; rü ; len değişikliklerle darbecilerin yargılanamayacağını belirten Kaplan , şö ; yle konuştu :

&ldquo ; Ben buradan Başbakan Erdoğan ' a sesleniyorum ; eğer referandumdan evet ç ; ıkarsa , ertesi gü ; n Kenan Evren ' i alıp iç ; eri tıkıp ceza vermezsen sen yalancının tekisin . Yalancı ç ; ıkacaksın . Ç ; ü ; nkü ; Evren ' i yargılayamazsın . 12 Eylü ; l Anayasası ' nda 12 Eylü ; l model , Kenan Evren arabadır . Bunun şasesi , numarası , patenti Kenan Evren ' dir . Şanzımanı , kaportası odur . Siz bu anayasaya pasta cila ç ; ekerek , bu arabanın ne motor gü ; cü ; nü ; , ne hızını , ne konforunu artırabilirsiniz ne de yü ; rü ; tü ; rsü ; nü ; z . &rdquo ;

&ldquo ; GENERALLERDEN İYİ ANAYASA YAPARIZ&rdquo ;

BDP milletvekili Hasip Kaplan , yeni anayasa tezini sü ; rekli işleyeceklerini vurgularken &ldquo ; Tü ; rkiye ' nin 72 milyon insanı artık kendi anayasasını yapabilecek kadar gelişmiş , ç ; ağdaş , duyarlı bir topluma sahiptir . Yani 5 generalin yaptığı anayasanın ç ; ok daha gü ; zelini yapabilir . Halk boykota gider ' Ben yeni anayasa istiyorum ' derse ve seç ; menin yü ; zde 50 ' si sandığa gitmezse AKP , CHP , MHP olmak ü ; zere bu ü ; ç ; ü ; otursun dü ; şü ; nsü ; n . Bu gö ; rü ; ntü ; sistemin kredisinin bittiği , bu partilerin ç ; ö ; ktü ; ğü ; andır&rdquo ; dedi .

&ldquo ; ONURSUZLUK DAYATILDI&rdquo ;

Habur ve Mahmur ' dan gelen PKK terö ; r ö ; rgü ; tü ; ü ; yelerinin yargılanmasını vicdansızlık olarak nitelendiren Kaplan , şunları sö ; yledi :

&ldquo ; Habur ' dan gelen 34 kişi Ak Parti ve CHP ' nin ne kadar hazırlıksız , ne kadar ç ; ö ; zü ; msü ; z , ne kadar olayın farkında olmadıklarını ortaya ç ; ıkardı . Mahmur ' dan gelen 26 kişinin 4 ' ü ; bebek , gerisi yaşlı kadın ve erkekti . Siz bunları Habur ' dan getirdiniz , ö ; zel ağır ceza mahkemesi savcılarının karşısına ç ; ıkardınız ve terö ; r suç ; undan yargıladınız . Bu zulü ; mdü ; r , vicdansızlıktır . Kandil ' den 8 PKK ' lı silahlarını bıraktı geldi . Bunu yö ; netememek de aynı şekilde basiretsizliktir . Ya oradan 800 kişi ya da hepsi gelseydi ne yapacaktınız?&rdquo ;

&ldquo ; ASKERİ ELEŞTİRMEK VİCDANSIZLIK&rdquo ;

Terö ; r konusunda sadece askerin hedef gö ; sterilmesine karşı ç ; ıktıklarını kaydeden Kaplan , terö ; r sorununun ç ; ö ; zü ; mü ; nde siyasetç ; ilere gö ; rev dü ; ştü ; ğü ; nü ; sö ; yledi . Kaplan , &ldquo ; Bü ; tü ; n sorunu askere havale edip arkadan askeri eleştirmek vicdansızlıktır . Bu sü ; re iç ; inde siyaset kurumu ne yaptı onu sorgulamak lazım&rdquo ; diye konuştu .

Hasip Kaplan , son dö ; nemde artan ç ; atışmaların kü ; ltü ; rel taleplerden ç ; ok enerji politikaları ile ilgili olduğunu savundu . Ç ; atışmalar neden bitmediğini soran Kaplan , Tü ; rkiye ' nin enerji koridoru haline geldiğini hatırlatırken , şö ; yle devam etti :

&ldquo ; Enerjinin geç ; tiği yerlerin hepsi Kü ; rt coğrafyasıdır . Katar ' dan gelecek doğalgaz Kerkü ; k ' e geliyor , Irak ' ın kuzeyindeki Kü ; rt yö ; netiminin topraklarından geç ; iyor . Tü ; rkiye ' ye geliyor yine Kü ; rtler ' in yaşadığı coğrafyadan geç ; iyor . Irak ' tan , Azerbaycan ' dan gelen hatta da aynı şey . 50 bin PKK ' lıyı dağdan indirmek , anadilde eğitim , kü ; ltü ; r , kimlik bunların yapılması ç ; ok basit , 1-2 ay iç ; inde yapılabilecek şeyler . Ama burada hangi kart nasıl kullanılıyor? Kim kime karşı neyi kullanıyor bunları Meclis ' te konuşamıyoruz . Bunun ü ; zerine ya devletin derinlikleri konuşuyor ya da dışarıda birileri konuşuyor . Bugü ; n gencecik askerlerimiz ö ; lü ; yorsa bilemediğimiz nedenleri var . Ortadoğu ' da ö ; nü ; mü ; zdeki 30 yılın yeniden yapılması dizayn ediliyor . Tü ; rkiye ' nin rolü ; zayıf . Bu gü ; ç ; lerin bizi etkilemesine karşı bizim iç ; eride , Meclis ' te sorunlarımızı konuşup bü ; tü ; n bu tehlikeleri gö ; rü ; p bu sorunu tartışmamız lazım . &rdquo ;