Altan Tanrıkulu: İspanyol Boğalar şampiyon

13 sarı, 1 kırmızı kartın çıktığı büyük finalde hakem Webb, verdiği tartışmalı kararlarla, Robben kaçırdığı akıl almaz gollerle, kaleci Casillas kurtardıklarıyla, Iniesta da kupayı getiren golüyle damga vurdu.

Altan Tanrıkulu: İspanyol Boğalar şampiyon
  Futbolun gittiği yerin neresi olduğunu anlamak iç ; in Dü ; nya Kupası finalleri en gü ; zel gö ; stergelerdir . Oynanan futbolun kalitesi ve hakem kararları bü ; tü ; n ü ; lkelere mesaj verir . . Dü ; n geceki finalden ç ; ıkan mesaj da FIFA ' nın bundan sonra asla ve asla negatif futbol oynamaya ç ; alışan futbolculara , takımlara izin vermeyeceği şeklindeydi . .
Sıkıcı ve taktik savaşı şeklinde geç ; en ilk yarıda ç ; ıkan kartların ikisi kırmızı olabilirdi . Bizim ü ; lkemizde de &ldquo ; 90 maç ; yö ; nettim ama penaltı vermedim&rdquo ; diyen hakemler var . Dü ; n Webb ' i ve yardımcılarını gö ; rdü ; k . Hiç ; kimseye acımadan oyun oynatmaya yö ; nelttiler iki takımı . Sneijder , Robben ve Iniesta ' ya gö ; stermediği kartlar ve gö ; remediği bir korner dışında hatasız bir maç ; yö ; netti .

İkinci yarıda final hareketlendi . . 62 ' de maç ; ın en net pozisyonunu Sneijder ' ın pozisyonunda yakalayan Robben , Casillas ' ın ne kadar bü ; yü ; k kaleci olduğunu gö ; steren bir vuruş yaptı . Casillas ters tarafa yatıp ayaklarıyla kornere ç ; eldiği topla Real ' den ç ; ok iyi tanıdığı eski takım arkadaşına gol izni vermedi . Benzer bir pozisyonda Puyol ' un 3 metre arkasından gelip yine Casillas ' a takılan Robben Portakallar ' ı ayağa kaldırıyordu . .

Sneijder-Robben formda
Soccer City Stadı ' nda 84 bin 490 kişi ö ; nü ; nde oynanan karşılaşmada David Villa ' nın mutlak bir pozisyonunu Hollanda savunması ç ; ıkarttıktan sonra Ramos ' un boş kaleye kaç ; ırdığı gol , maç ; ın uzayacağının sinyallerini verdi .

Madrid ' deki Şampiyonlar Ligi finalinde Mourinho ' nun Inter ' i oyunu sıkıştırmaya yö ; nelik bir futbol oynamış ve Milito ' nun golleriyle kupaya uzanmıştı . O takımdaki Sneijder-Robben ikilisi bu sezon mü ; thiş formdalar . Ama aynı şeyleri Van Persie iç ; in sö ; ylemek doğru olmaz .

Casillas , Puyol ve Ramos
Şunu da eklemek gerek , Euro 2008 ' de takımının şampiyonluğunda katkısı olan Gü ; iza ' nın şu anki halini dü ; şü ; nü ; n . Torres ' e ç ; ok benzemiyor mu? Torres ' i tanımasak , Van Persie ' yi bilmesek bu oyunculara &ldquo ; yıldız&rdquo ; der misiniz bu halleriyle . . O zaman oynanan futbolun forvetleri ö ; ne ç ; ıkardığını ya da bitirdiğini de kabul etmek gerek . . İspanya 3 , Hollanda 4 ofansif oyuncuyla başladı oyuna . . Ancak bu oyuncuların en az 7 ' si her an hü ; cuma katılma , sü ; rekli savunmaya yardım etme ö ; zelliğine sahipler . O yü ; zden de Dü ; nya Kupası finali oynuyorlar zaten , bu kadar ağır lig maç ; ları ve Şampiyonlar Ligi serü ; veninin ardından . .

Uzatmalarda bu kez Fabregas sanki kopya pozisyon gibi Robben ' leşti ve boş kale yerine topu Sketelenburg ' a nişaladı . Iniesta ' yı dü ; şü ; ren Heitinga ' ya ç ; ıkan kırmızı kart sonrası İspanyollar işi penaltılara bırakmamak iç ; in tempoyu artırdı . Iniesta mü ; thiş bir sezgiyle golü ; attı ama İspanya ' ya bu kupayı kazandıran isim Cassilas , Puyol ve Ramos ' tu . .

Hü ; rriyet