AK Parti'li vekil sert konuştu

'İmralı, Silivri ve Kandildekiler de darbe Anayasası’nın değişmesini istemiyor'

 

" İmralı , Silivri ve Kandildekiler de darbe Anayasası’nın değişmesini istemiyor "

AK Parti Milletvekili Hüsnü Tuna CHP , MHP ve BDP’nin blok olarak ‘hayır’ dediği Anayasa değişikliği paketine , İmralı ve Silivri Cezaevleri ile Kandil Dağındakilerin de karşı çıktığını söyledi .

AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü , Hüsnü Tuna , Ali Öztürk , Ayşe Türkmenoğlu ve Harun Tüfekçi , partinin il binasında basın toplantısı düzenledi .

Milletvekilleri adına gündemi değerlendiren Güçlü , parti olarak bilgi çağının gereklerini yerine getirerek , bilime yatırım yaptıklarını belirtti .

AK Parti’nin en önemli işlerinden birinin , yüksek öğretimde hamle yapmak olduğunu dile getiren Güçlü , bu nedenle 8 yıllık iktidarları döneminde 42 devlet üniversitesi , 28 vakıf üniversitesi kurulmasını sağladıklarını anlattı .

Biri vakıf , diğerleri devlet olmak üzere 8 yeni üniversite daha kurma çalışmalarında büyük mesafe aldıklarını ifade eden Güçlü , yeni 7 devlet üniversitesinden birinin Konya’ya kurulacak olmasının önemli bir kazanç olduğunu söyledi .

Dünya çapında ilk 500 üniversiteye Türk üniversitelerinin giremediğini hatırlatan Milletvekili Sami Güçlü , Türkiye’de öğretim üyesi yetiştirme problemi bulunduğunu vurguladı .

Bu nedenle , yeni kurulacak devlet üniversitelerinin öğretim üyesi yetiştirmeye yönelik olacağını bildiren Güçlü , Konya Üniversitesi’nin de hem sosyal hem de teknik bölümlerde akademisyen yetiştireceğini belirtti .

Böylece , Konya’nın ‘kültür şehri’ özelliğine ‘üniversiteler şehri’ nitelendirmesinin de ekleneceğini ifade eden Güçlü , “Üniversitenin alanını daraltmamak için başına ‘teknik’ ibaresi getirilmesine karşı çıktık . Önemli olan çocuğun doğmasıdır . Adını zeki koymakla çocuk zeki olmaz . Adı Mehmet mi olsun? Mehmet Ali mi olsun? Bunlar çok hayati değil . Önemli olan verimli olmasıdır . Nitelikli eğitim verilmesidir . Bilgi toplumunun tacı olmasıdır . ” diye konuştu .

AK Partili milletvekilleri , basın mensuplarının sorularını da yanıtladı . En sert çıkışı AK Parti’nin hukukçu milletvekili Hüsnü Tuna yaptı . Referandumda oylanacak Anayasa paketine MHP , CHP ve BDP’nin hep birlikte ‘hayır’ oyu vereceklerini açıklamasının manidar olduğunu belirten Hüsnü Tuna , “İmralı’daki bölücü başı Abdullah Öcalan , Silivri Cezaevindeki mahkumlar ve Kandil dağındaki teröristler de 12 Eylül Anayasası’nın değiştirilmesine karşı çıkıyor . Muhalefet ile birlikte dış güçler de bu Anayasa değişikliğine karşı çıkıyor . ” dedi .

AK Parti Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini açıklayan MHP ve BDP’nin tabanının , parti yöneticileriyle aynı fikirde olmadığını ve Anayasa değişikliğini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi .

AK Partili vekil Harun Tüfekçi de yazın dolaştıkları şenlik , düğün gibi etkinliklerde konuştuğu birçok ülkücü vatandaşın , “Partinizi benimsemiyorum ancak 12 Eylül’ü yaşayan bir ülkücü olarak darbe Anayasası’nın değiştirilmesine ‘evet’ oyu vereceğim . ” dediğini anlattı .




Akşam