19. Dünya Kupası İspanya'nın: 1-0

19. Dünya Kupası İspanya'nın. Final maçında 117 dakikalık sessizlik Iniesta'nın muhteşem golü ile bozuldu, kalan dakikalarda skora denge getiremeyen Hollanda ikinciliğe razı oldu...

 

19 . Dünya Kupası İspanya ' nın . Final maçında 117 dakikalık sessizlik Iniesta ' nın muhteşem golü ile bozuldu , kalan dakikalarda skora denge getiremeyen Hollanda ikinciliğe razı oldu .

İki takım için de çok zor bir karşılaşma oldu . Oyunu dengede tutmak isteyen bir Hollanda ile savunmasında zaman zaman açık veren bir İspanya seyrettik . 15 sarı kartın çıktığı karşılaşmada kırılma noktası Heitinga ' nın 110 . dakikada gördüğü kırmızı kart oldu .
117 . dakikada kendisini kale önünde unutturan Iniesta ' nın muhteşem golü İspanyaya kupayı getirdi .
Dünya Kupası tarihinde ilk kez final oynayan İspanya , Bu muhteşem kupayı müzesine götürmeye de hak kazandı .
İlk 90 dakikada gol olmayan karşılaşma , uzatmalara gitmiş , uzatmanın ilk yarısı da 0-0 golsüz tamamlanmıştı .
Hakem Howard Web , adeta sarı kart yağdırıyor . Hakemin sarı kart yağmuru Kırmızıya dönüştü . 110 . dakikada Heitinga çift sarı karttan oyun dışında kaldı .

SARI KARTLAR
15 ' R . v . Persie ( Hollanda )
17 ' C . Puyol ( İspanya )
22 ' M . v . Bommel ( Hollanda )
23 ' S . Ramos ( İspanya )
28 ' N . d . Jong ( Hollanda )
56 ' Heitinga ( Hollanda )
67 ' Capdevila ( İspanya )
84 ' Robben ( Hollanda )
110 ' Heitinga ( ikinci sarı kart ) ( Hollanda )
117 ' Mathijsen ( Hollanda )
118 ' İniesta ( İspanya )
120 ' Xabi Alonso ( İspanya )
112 ' Hernandez
KIRMIZI KART
110 ' Heitinga
Bugüne kadar hiç Dünya Kupası ' nda zafere ulaşamamış iki takımı karşı karşıya getirecek olan maç Johannesburg ' daki Soccer City Stadı ' nda oynanıyor . Altın jenerasyonu sayesinde 1974 ve 1978 Dünya Kupalarında finale kadar yükselen ama her ikisinde de mutlu sona ulaşamayan Hollanda , elemelerde ve finallerde tüm maçlarını kazanmasının ardından son mücadelede de galip gelerek bir ilke daha imza atmanın peşinde .
Bugüne kadar hem elemelerde hem de şampiyonada tüm maçlarını kazanarak şampiyon olan tek ülke 1970 ' in Brezilya ' sı . Bugüne kadarki en büyük başarısı yarı final olan İspanya ise tarihinde ilk kez çıktığı finalin favorisi durumunda . 2008 Avrupa Şampiyonası ' nda mutlu sona ulaştıktan sonra aynı oyuncu iskeletiyle , sadece teknik direktör değişikliği yaparak yoluna devam eden İspanya ise ilk maçında mağlup olup da kupayı havaya kaldıran ilk takım olmak istiyor .
İşte Hollanda-İspanya arasındaki final mücadelesinin hakem ve maç kadroları ;
Stat : Soccer City / Johannesburg
Hakemler : Howard Web ( İngiltere ) , Darren Cann ( İngiltere ) , Michael Mullarkey ( İngiltere )
Hollanda : Maarten Stekelenburg , Gregory van der Wiel , John Heitinga , Joris Mathijsen , Giovanni van Bronckhorst , Mark van Bommel , Nigel de Jong , Dirk Kuyt , Wesley Sneijder , Arjen Robben , Robin van Persie
İspanya : Iker Casillas , Sergio Ramos , Carles Puyol , Gerrard Pique , Joan Capdevila , Sergio Busquest , Xabi Alonso , Andreas Iniesta , Xavi , Pedro , David Villa .
( CİHAN )

Zaman