'Yunuslara Özgürlük' İçin Daldılar Bodrum

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 50 dalgıç, havuzlarda gösteri için kullanılan yunusların serbest bırakılması için dalış yaptı.

  Muğla ' nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 50 dalgıç , havuzlarda gösteri için kullanılan yunusların serbest bırakılması için dalış yaptı .
Bodrum ' un Gümbet koyunda toplanan dalgıçlar , yaklaşık 22 metre uzunluğundaki ' Motif ' isimli tekneyle Büyük Rif açıklarına geldi .
' Yunus parklarına gitmeyin ' yazılı tişörtler giyen dalgıçlar , ' Yunuslara özgürlük ' diye slogan atarak , havuzlarda gösteri amaçlı tutulan yunusların serbest bırakılmasını istedi .
Dalgıçlar daha sonra ' Yunus parklarına gitmeyin ' yazılı pankartı su üstünde ve altında açarak , ' Özgür Yunuslar , Özgür Dalgıçlar ' adıyla protesto dalışı gerçekleştirdi .

- ' YUNUSLAR DENİZLERDE ÖZGÜR KALMALILAR ' -

Protesto dalışına katılan BADİM Başkent Dalış ve İlkyardım Merkezi ' nden dalgıç Ayça Kandemir , yunusların ticari amaçlı olarak havuzlara konulmasını ve üzerlerinden para kazanılmasını protesto ettiklerini söyledi .
Havuzlardaki yunusların serbest bırakılmasını isteyen Kandemir , ' Yunuslar özgürlüklerini severler , 1 günde kilometrelerce yol giderler . Yunuslar ölü balık yemezler , canlı balık yerler . Ölü balıklar yunusların yaşam sürelerini kısaltır . Yunuslar havuzlarda değil , denizlerde özgür kalmalılar ' dedi .
11 . 07 . 2010 12 : 12 : 44