Yelken Şampiyonası başlıyor

Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) tarafından düzenlenen Volvo Gençler Dünya Yelken Şampiyonası yarın İstanbul'da başlayacak.

  Uluslararası Yelken Federasyonu ( ISAF ) tarafından düzenlenen Volvo Gençler Dünya Yelken Şampiyonası yarın İstanbul ' da başlayacak .

İSTANBUL - Ataköy Marina’da 6 gün sürecek organizasyona 60 ülkeden toplam 246 tekne ve 19 yaş altı kategorisinde 339 sporcu katılacak . Yarın saat 12 . 00’de başlayacak yarışlar öncesinde , sporcular yarış alanında teslim aldıkları ekipmanları ile su üzerinde 2 kez deneme yarışı yaptıktan sonra , toplam 12 yarış sonucunda dereceye girmek için mücadele edecekler .

Uluslararası Yelken Federasyonu ( ISAF ) tarafından 23 farklı ülkede gerçekleştirildikten sonra ilk kez İstanbul’da düzenlenecek Gençler Dünya Yelken Şampiyonası , son yılların en yüksek katılımı ile gerçekleştirilecek .

Bugün antrenmanların yapılacağı şampiyona , 16 Temmuz Cuma günü sonaerecek . İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti denizcilik projeleri içerisinde yer alan şampiyona , Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edildi .

Şampiyonaya Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü , Spor Toto Teşkilatı , İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi destek oldu .

5 SINIF , 8 KATEGORİDE GERÇEKLEŞECEK

Organizasyonda , 19 yaş altı sporcular ilk kez 5 sınıfta , 8 kategoride yarışacak . Kızlar ve erkekler kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda her bir kategorinin dünya şampiyonları belirlenecek .

Yüksek performans teknesi 29er ilk defa İstanbul’da kullanılacak . Laser Radial Erkek-Kız , 420 Erkek& ; #8211 ; Kız , RS : X Erkek-Kız , SL16 Karma ve 29er Karma kategorilerinde gerçekleşecek şampiyonaya 10 Türk sporcu katılacak .

İSTANBUL’DA 40 . YILINI KUTLAYACAK

Dünya Anti Doping Ajansı ( WADA ) adına şampiyonaya katılacak olimpik windsurf dalında 3 kez olimpiyat madalyası sahibi olan Alessandra Sensini , genç yelkencilere doping hakkında bilgiler verecek . 1971 yılından bu yana ISAF tarafından düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası , İstanbul’da 40 . yılını kutlayacak .

Şampiyona boyunca yarışlar , İ-Marine tarafından yarış tekneleri üzerinde kurulacak sistemle internet üzerinden canlı yayınlaistatistiksel bilgiler dahil detaylı olarak takip edilebilecek ve sahile kurulacak dev ekranlardan izlenebilecek .

Şampiyonada ulusal ve uluslararası jüri ve hakemler , deniz üzerinde 60’ın üzerinde tekne görev alacak . Yurt dışından gelecek bin 250 kişilik kafile , 350 kara ve deniz görevlisi , 100 gönüllü , 25 uluslararası medya mensubu , özel televizyon prodüksiyonu ve yurt dışı tanıtımları ile şampiyona , Türkiye’de düzenlenmiş en kapsamlı yelken organizasyonu olacak .

TÜRK MİLLİ TAKIMI


Şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek sporcular şunlar : 420 Sınıfı : Kız Takımı : İpeknaz Özden & ; #8211 ; Deniz Gökmeral ( İstanbul Yelken Kulübü )

Erkek Takımı : Cem Aydın & ; #8211 ; Volkan Turan ( İstanbul Yelken Kulübü ) Laser Radial Sınıfı :

Kız Takımı : Ecem Güzel Era ( Bodrum Yelken Kulübü ) Erkek Takımı : Levent Ahıskalı ( Gökova Yelken Kulübü ) RS : X Windsurf Sınıfı : Kız : Simla Çilingiroğlu ( Galatasaray Yelken Şubesi ) Erkek : Korhan Ezer ( Ayvalık Yelken Kulübü ) SL 16 Sınıfı : İlber Gündüz & ; #8211 ; Teoman Ünlü ( Çeşme Yelken Kulübü ) ( aa )

Radikal