Yaz Kur'an Kursları Sempozyumu

Erzurum'da düzenlenen 'Yaz Kur'an Kursları' Sempozyumunda farklı yöntem tartışmaları yaşandı.

Yaz Kur'an Kursları Sempozyumu
  Atatürk Üniversitesi ' nin katkılarıyla Tortum ve Yakutiye İlçe Müftülüklerinin birlikte düzenledikleri " Yaygın Din Öğretimi Bağlamında Yaz Kur ' an Kursları " Konulu Ulusal Sempozyumunda yöntem tartışmaları yaşandı .
09 -11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Erzurum Lisesi konferans salonunda gerçekleşen sempozyuma Türkiye ' nin çeşitli illerinde görev yapan akademisyenler ve din eğitimcileri katıldı .
Üç gün süren sempozyumda özellikle Kur ' an eğitimi ve Kur ' an Kurslarının daha verimli çalıştırılması gibi konular ele alındı .
Prof . Dr . Ramazan Buyrukçu ' nun başkanlık yaptığı " Yaz Kur ' an Kursları-İyi Örnekler " konu başlığı sempozyumun tartışılan oturumlarından biri oldu .
Değerler Eğitimi Merkezi Görevlisi Mahmut Zengin ' in " Yaygın Din Öğretiminde sivil toplum örgütlerinin katkıları : Değerler Eğitimi Merkezi Örneği " , İstanbul DKAB Öğretmeni Gökhan Erenoğlu ' nun " Cami Merkezli Din Eğitimi : Yaz Kur ' ân Kurslarında Yunus Emre Camii Örneği " , Kadıköy İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Nazif Yılmaz ' ın " Yaz Kur ' an Kurslarında Eğitim Etkinlikleri ve Model Uygulamalar " başlığı altında sundukları tebliğlerde özet olarak din eğitiminin diyanet işleri başkanlığına bağlı yapılmasının yanı sıra bu hizmetlerin daha özgürlükçü ve daha sivil bir anlayışla ele alınmasının da gerekliliğini dile getirdiler .
Oturumun müzakere bölümünde söz alan Diyanet yetkilileri ise farklı örneklere saygı duymakla birlikte mevcut mevzuat ve program dışına çıkılmasının söz konusu olamayacağını belirttiler . Sempozyum az sayıda izleyicinin izlemesine rağmen ilk kez bu şekilde geniş katılımlı olarak düzenlenmesinden dolayı din eğitimcileri arasında memnuniyetle karşılandı .
Sempozyum son gün Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof . Dr Muhammed Şevki Aydın ' ın başkanlığında Prof . Dr . M . Faruk Bayraktar , Prof . Dr . N . Yaşar Aşıkoğlu , Prof . Dr . Nasrullah Hacımüftüoğlu , Prof . Dr . Ramazan Buyrukçu ve Doç . Dr . Nurullah Altaş ' ın katıldığı değerlendirme oturumu ile sona erdi .
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof . Dr Muhammed Şevki Aydın yaptığı değerlendirmede din eğitiminin önemine değinerek bu tür programlarda konuşulan ve dile getirilen her öneriden yararlanacaklarını ifade etti .