Tutsak yunuslar için dalış yaptılar

Tutsak yunus balıklarının özgürleştirilmesi için Türkiye genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde, Muğla'nın Fethiye ilçesinde dalış gerçekleştirild

  Tutsak yunus balıklarının özgürleştirilmesi için Türkiye genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde , Muğla ' nın Fethiye ilçesinde dalış gerçekleştirildi . ' Özgür Yunuslar , Özgür Dalgıçlar ' sloganıyla dalış yapan dalgıçlar , yunusların doğal ortamlarına bırakılmasını istedi .

Fethiye ' nin Öldeniz beldesine yapılan yunus parkına tepkiler devam ediyor . Daha önce sanal ortamda başlatılan ve İngilizlerin bin kişilik grup halinde yürüyüşü ile devam eden protesto gösterileri bu kez su altına taşındı .

Sualtı Gazetesi ve Hayvan Hakları Federasyonu Türkiye genelindeki yunus parklarında bulunan yunuslar için eş zamanlı olarak dalış organizasyonu düzenledi .

Bu kapsamda Kaş , Ayvalık , Saros , Seferihisar , Karaburun , Taşucu , Bodrum ve Fethiye ' de dalışlar yapıldı . Eylemin Fethiye ayağında ise Elite Dalış Merkezi ' nin eğitmenleri ve dalışa gelen turistler yunuslar için dalışlarını Aziz Ağa Koyu ' nda gerçekleştirdi . Dalgıçlar , üzerlerine giydikleri ' Born Free Live Free ' ( Özgür Doğ Özgür Yaşa ) tişörtleri ve ellerine aldıkları ' Özgür Yunuslar Özgür Dalgıçlar ' yazılarıyla denizde yunusların tutsaklığının sonlandırılmasını istedi .

Protesto dalışı hakkında bilgi veren Elite Dalış Merkezi eğitmeni Barış Şeker , amaçlarını , yunusların havuzlarda değil doğal ortamlarda yaşamasının sağlanması olarak açıkladı . Yunusların açık denizlerde daha mutlu olduklarını belirten Şeker , " Yunusların dört duvar arasına sıkıştırılmış olmaları onları tamamen ölüme terk etmek demektir . Yunusların özgürlüğüne düşkün hayvanlar olduğunu düşünürsek , biz özgür dalgıçlar olarak , yunusların tutsaklığına son verilmesini istiyoruz . Dalışımız , Türkiye ' de açılan 12 yunus parkına hapsedilen yunuslar içindir . " dedi .