Toki Konutları Meclis Denetiminde Tbmm

TOKİ konutları, TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor.

  TOKİ konutları , TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor .
Hak sahiplerinden gelen şikayetleri araştırmak için TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyon , TOKİ ' nin Gölbaşı Örencik ' te yaptırdığı ve birçok hak sahibinin de oturduğu konutlarda incelemelerde bulundu .
Geçen yılın sonunda evlerine taşınmaya başlayan vatandaşların yol , su , elektrik , doğalgaz ve altyapıyla ilgili birçok sorunla karşılaşmaları üzerine şikayette bulundukları Dilekçe Komisyonunda oluşturulan alt komisyon , sorunların giderilmesi için ilgili tarafları dinledi ve gerekli yazışmaları yaptı .
Başkanlığını AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ' nın , üyeliklerini ise AK Parti Muş Milletvekili Seracattin Karayağız ile MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ' in yaptığı alt komisyon , çalışmalarına başladıktan sonra , inşaat mühendisleri odası teknisyenlerinden 5 kişilik bilirkişi heyeti oluşturdu .
Bilirkişi heyeti , TOKİ ' nin Örencik ile Yenimahalle ' deki konutlarını teknik incelemeye tabi tuttu . Heyet , konutlarda tespit ettiği eksiklikleri rapor halinde alt komisyona sunacak .

-KESİN TESLİMLER BU AY İÇERİSİNDE-

İncelemeleri sırasında alt komisyona bilgi veren TOKİ Uygulama Şube Müdürü Ertuğrul Kurt , Örencik ' te 5 bin üzerinde konut yapmayı planladıklarını söyledi .
Teslim edilen 2 bin 700 konutun yaklaşık 2 bininde oturulduğunu belirten Kurt , evlerin teslimi sırasında bazı sıkıntılar olduğunu , ancak bu sıkıntıları zamanla giderdiklerini ve halen de gidermeye devam ettiklerini kaydetti .
Kurt , konutların kesin teslimlerinin bu ay içerisinde yapılacağını bildirdi .

- ' EKSİKLİKLER İLK BİR YIL GİDERİLİYOR ' -

TOKİ İzleme ve Kabul Daire Başkanı Maşallah Mutlu ise TOKİ ' nin yaptığı projelerde ilk bir yıl eksiklikleri takip edip gidermeye çalıştıklarını söyledi . ' Çünkü kullanılınca kusuru ortaya çıkan yerler olabiliyor ' diyen Mutlu , bütün evlere , şikayetlerini yazılı olarak bildirmeleri için dilekçe dağıttıklarını belirtti .
Bilirkişi heyetinde yer alan İnşaat Mühendisleri Odasından Bahattin Sarı da bazı konutlarda eksiklikler tespit ettiklerini söyledi .
Evlerin projelerinin ve taşıyıcı sistemlerinin iyi olduğuna işaret eden Sarı , ' Evler teslim edilirken iskanı var , ancak ilk etapta yol , su , elektrik ve doğalgazda eksiklikler olduğu için oturanlar biraz sıkıntı yaşamış ' dedi .
11 . 07 . 2010 10 : 46 : 07